Cara Kurus Mudah Tanpa Perlu Elak Nasi

Suka tak suka tak? Kalau boleh makan nasi tiap-tiap hari pun, kita masih mampu turunkan berat badan dengan mudah?

Biasa dengar pasal diet karbohidrat kan? Kalau refer dietitian, diet jenis ni tak berapa elok untuk kesihatan jika dilakukan dalam jangka waktu yang agak lama.

Biasanya diet karbohidrat ni orang buat time terdesak nak kurus sebab tak lama lagi dah nak kawen, takut tak muat baju pengantin atau adalah tu tujuan apa-apa kan.

Tapi sekali lagi, jangan amalkan selalu diet sebegini.

Sebabnya, karbohidrat adalah salah satu daripada 3 makronutrient penting selain daripada protein dan lemak.

Paling penting kita perlu tahu, karbohidrat ni sumber tenaga utama.

Sebab tulah, karbohidrat ni perlu kita ambil setiap hari.

Macam salah seorang akak ni, beliau peserta program detoks parasit dengan saya bulan November lepas, seronok bukan main lagi bila tak perlu skip nasi.

 

 

Tips kurus cepat dengan makan nasi

 

 

Alhamdulillah juga, peserta yang makan nasi hari-hari pun memang boleh turun berat badan.

 

 


Tips kurus pantas dengan makan nasi

 

 

Berita paling seronok yang saya terima, bulan Disember ni, semua peserta bulan lepas nak repeat lagi detoks parasit.

Ada yang nak buat full detoks iaitu selama 14 hari dan ada yang nak buat soft detoks iaitu untuk 5 hari.

Kalau nak join Program Detoks Parasit ni, cepat-cepat whatapps 019.937.7380 ye.

Buat full atau soft detoks, saya akan masukkan ke dalam group yang sama. Boleh kita saling berkongsi info nanti.:D

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

 

4 Comments

  1. nikkhazami December 6, 2016
  2. uber lejen December 13, 2016
    • Naimah Wahab December 30, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge