Category «Buncit»

7 Jenis Senaman Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat

Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat dan Pantas Dengan Pelbagai Jenis Senaman Perut

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂 Sebelum ini saya ada menyentuh mengenai 14 Persoalan Tentang Perut Buncit Yang Perlu Diketahui. Persoalan tersebut melibatkan amalan seharian kita yang boleh menyebabkan terjadinya perut buncit serta perkara yang bukan menjadi punca perut buncit berlaku. Walaupun kaedah untuk menghilangkan perut buncit sangat berkait rapat dengan pemakanan dan cara hidup kita, …

7 Tips Diet Untuk Mendapatkan Perut Kempis & Rata; Bahagian 2

tips cegah dan elak perut buncit

Perut buncit bukan sahaja menjejaskan penampilan seseorang, malah perut buncit sering dikaitkan dengan pelbagai penyakit kronik. Setelah berkongsi 6 Tips Diet Untuk Mendapatkan Perut Kempis & Rata; Bahagian 1, saya akan sambungkan lagi 7 tips terlibat pada bahagian 2 ni.   Tips Perut Kempis & Rata       1) Makanan Rendah Indeks Glisemik Makanan …

6 Tips Diet Untuk Mendapatkan Perut Kempis & Rata; Bahagian 1

tips cegah dan elak perut buncit

Perut kempis memang menjadi idaman semua. Malah ibu yang baru lepas bersalin pun sangat ingin mendapatkan perut yang rata kembali sebagaimana sebelum mengandung. Perut kempis ni bukan sahaja menjadikan kita nampak lebih fit, yang pentingnya ialah lebih rendah risiko terhadap penyakit. Nak perut rata ni tak semestinya bergantung kepada senaman kempis perut semata-mata. Malah cara …

Tips Kempiskan Perut Tanpa Senaman Yang Sangat Mudah

cara kempiskan perut buncit

Senaman sit-ups memang tidak dinafikan sangat bangus untuk mengempiskan perut buncit. Namun ada kalanya, dek kerana terlalu sibuk dengan urusan harian sampaikan kita tak sempat nak buat sit-up atau bersenam. Sebenarnya, tanpa senaman tersebut pun, ada alternatif lain untuk mengempiskan perut buncit.   Teknik Mudah Kempiskan Perut Buncit Cara-caranya ialah:- Kempiskan perut kita seberapa kempis …

Cara Hilangkan Perut Buncit Tanpa Senaman

Cara hilangkan perut buncit

Perut buncit pada wanita biasanya sering berlaku selepas proses kelahiran bayi. Walaupun badan dah maintain anggun slim, tapi bab spare tyre kat bahagian perut tu memang degil betul nak hilang. Orang lelaki pulak biasanya mula menghadapi masalah perut buncit selepas berkahwin. Rata-rata yang slim bergaya masa bujang, mesti naik skit part perut tu, ye tak? …

Senaman Kempiskan Perut Buncit Tanpa Peralatan Canggih

Sebenarnya pelbagai cara dan peralatan yang boleh digunakan untuk memgempiskan perut buncit sebagaimana yang pernah saya kongsikan pada entry yang lalu tentang 7 Jenis Senaman Kempiskan Perut Buncit.   Kalini saya nak share cara senaman mudah untuk hilangkan perut buncit. Tanpa peralatan canggih dan boleh dilakukan di rumah.   Mungkin anda pun tertarik nak tahu …

14 Persoalan Perut Buncit Yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Isu perut buncit memang tak akan berakhir. Tidak kira pada golongan lelaki mahupun wanita. Sebenarnya banyak perkara di sebalik berlakunya masalah perut buncit ini yang tidak diketahui umum. Ada yang menyangkakan apa yang diamalkan serta dimakan selama ini adalah betul-betul sihat, sedangkan ianya menjadi punca perut semakin boroi.   …

Tips Kempiskan Perut Buncit Dengan Pantas

Tipskan hilangkan perut buncit

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Adalah sesuatu yang normal bagi setiap orang mempunyai lemak di bahagian perut walaupun merupakan seorang yang kurus. Namun, lemak yang berlebihan boleh membahayakan kesihatan.   Masalah perut buncit biasanya sinonim dengan golongan lelaki, terutamanya selepas berkahwin. Namun ianya turut melanda golongan wanita. Kalau yang lepas bersalin tu, lagi mudah …