Category «Detoks Parasit»

Turun Berat 2.6 KG Seminggu Dengan Kerap Makan

tips kurus mudah dan cepat

Tak sangka betul saya,  dalam masa seminggu jer,  berat badan saya boleh turun sehingga 2.6 KG, dengan kerap makan. Ye,  memang makan sokmo. Sehinggakan rasa macam cemuih atau penat dah nak makan, hahahah. Sampai 6 kaki sehari nak kene makan. Memang kenyang. Ada masa tu macam paksa jugak makan. Memang betullah macam entri saya tentang …

Resipi Asas Dressing Lulus Detoks Parasit

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Apabila kita nak buat detoks parasit, memang terdapat makanan tertentu yang perlu kita pantang sepanjang tempoh berdetoks. Makanan tu terdiri daripada 4 yang utama iaitu tepung gandum atau sumber gluten, roti, gula putih dan kafein. Sebenarnya banyak lagi yang perlu pantang termasuklah hampir semua jenis sos seperti sos cili, sos tomato, sos tiram dan macam-macam …

Menu Sarapan Detoks Parasit – Bihun Tuna; Day 5

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Hari ke-5 ni adalah hari terakhir bagi yang mengikuti program detoks parasit yang soft/light punya. Termasuklah yang menggunakan full set tetapi nak buat untuk 5 hari sahaja. Resipi Bihun tuna ni sebenarnya macam salad bihun tuna pun yer. Resipi yang tak perlu digoreng. Cuma potong-potong bahan-bahan yang ada, lepas tu gaul. Nak buatkan dia pun …

Menu Sarapan Detoks Parasit – Meat Scramble Egg; Day 4

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Western lagi kita…hehe. Western ke eastern ke, tak kisah lah, janji sihat, senang, mudah, sedap dan campak-campak jer…kikiki…. Menu ni sangatlah ringkas dan mudah jer.         Cara buat dia pun senang. Mula-mula pecahkan 3-5 biji telur ke dalam mangkuk sederhana besar. Pukul hingga sebati dan ketepikan. Tumis 1 sudu besar bawang merah …

Bagaimana Detoks Parasit Mengatasi Kesan Yo-yo Diet

tips kurus cantik cepat dan mudah

Memandangkan masalah kesan yo-yo diet ni berlaku akibat pengambilan produk kurus atau mengikuti program diet tertentu yang tidak bersesuaian, ia sering menimbulkan rasa kecewa kepada mereka yang mengalami masalah ini. Malah, tak kurang yang sungguh kecewa dengan apa yang berlaku selepas mereka mencapai berat badan ideal. Masa tu terasa seolah-olah memang masalah kesan yo-yo diet …

Ada Apa Dengan Hari Ke-3 Detoks Parasit?

tips kurus cantik cepat dan mudah

Biasanya, pengalaman ramai orang yang menjalani detoks parasit, hari ke-3 (bagi yang ambil soft detox untuk program 5 hari) ni adalah saat-saat kritikal dugaan mengidam diaorang. Biasanya hari ni, orang boleh mengalami sugar craving atau mengidam pada makanan-makanan manis pada tahap yang membuak-buak. Kalau mereka melepasi hari ini dengan jayanya, insyaaAllah esok lusa, takde dah …

Menu Sarapan Detoks Parasit – Omelet Ayam; Day 3

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Wahhh, cepat betul masa berlalu . Dah masuk 3 hari menjalani program detoks. Rasa macam tak terkejar nak berkongsi semua resipi. Nak masak segala macam resipi best menu cadangan detoks parasit tu, mau tak keluar dapur plaks den ni haaa…kikiki Hari ke-3 ni saya bersarapan dengan omelette ayam. Sebenarnya best jugak kalau gantikan dengan daging, …