Category «Kecantikan Kulit»

Cara Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam Dengan Cepat

produk hilangkan jerawat dan kulit kusam

“Izzah, tolonglah aku, macam mana aku nak hilangkan jerawat dan kulit wajah aku yang teruk ni”, menangis Sally sambil membelek wajahnya kat cermin. “Pakailah tepung….,” sahut Izzah. “Ha, tepung apa, Izzah?”,  tanya Sally tak sabar. “Tepung pelita,  mesti wajah makin terang….hehehe”, Izzah sengaja melawak melihatkan Sally yang murung sungguh. Tiba-tiba “Adoiiii!”, Izzah menjerit kecil sambil …

Tips Kulit Bersih Berseri; Tutorial Penggunaan Nutriwhite

tips hilangkan jerawat jeragat dan parut pada wajah

Nutriwhite ni adalah rangkaian produk penjagaan kulit wajah yang diciptakan khas untuk kulit orang Asia. Haaaa, nampak tak special nya produk Nutriwhite ni? Sebelum ni akak ada share tentang pengalaman akak gunakan produk Nutriwhite ni kan. Meh akak share pula video tutorial cara nak cuci wajah menggunakan pencuci muka Nutriwhite atau nama asalnya Gentle Deep …

Anak 2 vs Anak 4; Penyebab Cinta Beliau Mula Bersemi

Sejak dari sekolah lagi Puan Aya Chalo memang mempunyai masalah kulit berjerawat. Semakin parah lagi apabila sambil-sambil study tu, tangan pula berjalan memicit-micit jerawat sehingga berparut muka beliau.     Selepas tamat universiti, beliau mula mencari produk penjagaan kulit. Dari yang murah sehinggalah yang mahal. Ada yang pada mulanya sahaja nampak ok, lepas tu kembali …

Alternatif Kecantikan Kulit Bagi Yang Tidak Suka Vitamin Bancuhan

Assalamualaikum dan dalam sejahtera 🙂   Bagi pengamal Shaklee, ramai yang dah tahu ESP, Collagen dan Vivix memang sangat bagus dalam membantu kesihatan serta keanjalan kulit dan awet muda. Ketiga-tiga vitamin ini selalunya dibancuh di dalam minuman atau dimasukkan ke dalam makanan.       Namun ada sebahagian daripada pengguna yang sama ada tidak boleh …

Tips Kulit Cantik, Anjal, Gebu & Berseri Dengan 5 Jenis Makanan

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Pemakanan sangat penting dalam mendapatkan kesihatan tubuh termasuk kulit yang cantik lagi berseri. Sebab tu, kalau nak sihat dan cantik, perlu mengambil makanan yang berkhasiat. Kurangkan makanan berlemak, terlalu manis, terlalu masin dan kalau boleh, elakkan makanan rapu atau makanan ringan yang tinggi bahan perisa, pewarna dan penstabil makanan. …