Category «Keletihan»

Tips Atasi Keletihan Melampau Travel Dengan Kapal Terbang

Sihat bertenaga semasa dan selepas travel dengan kapal terbang

Apabila melibatkan perjalanan yang jauh apabila travel atau outstation terutamanya yang melangkau negeri, apatahlagi negara, kita lebih selesa memilih kapal terbang. Cuma pada sesetengah orang, apabila travel dengan kapal terbang ni, walaupun sekejap, letihnya tu melampau-lampau.       Tips Kurangkan Keletihan & Kelesuan Apabila Travel Dengan Kapal Terbang 1) Perlu menjaga kesihatan agar tubuh …

Punca Utama Keletihan Melampau Travel Dengan Kapal Terbang

Sihat bertenaga semasa dan selepas travel dengan kapal terbang

Sebagai seorang yang selalu outstation ekoran tugas seharian, memang tidak dapat lari daripada menaiki kapal terbang. Begitu juga dengan mereka yang sering melancong ke luar negara. Laluan udara adalah pilihan utama yang perlu digunakan. Namun, masalah yang sering dihadapi oleh mereka ni ialah keletihan melampau akibat travel ni. Ikuti perkongsian daripada wanita yang super busy …

Wanita Hamil 7 Bulan Mampu Tawan Candi Borobudur

Cara Hilang Keletihan Sewaktu Mengandung

Kehamilan pada trimester ke-3 sering menyebabkan seseorang wanita tu cepat berasa letih dan sukar bergerak. Biasanya disebabkan faktor kandungan serta berat badan yang semakin bertambah. Mana tak penat kan, bawak baby yang semakin membesar ke hulu ke hilir. Selera waktu hamil ni pun selalu jer bertukar-tukar. Ada masanya, sesetengah ibu atau bakal ibu, bermasalah nak …

Cergas Semasa Puasa, Walaupun Sarat Mengandung

tips kekal bertenaga sewaktu hamil

Puasa dah dekat? Memang terasa dekat bila ada puasa yang belum diganti. Tup tup, eh, esok dah Ramadan? Memang ramai yang tidak dapat berpuasa penuh akibat masalah kesihatan, termasuklah ibu mengandung. Biasanya akibat keletihan. Tapi ada jer orang sakit dan ibu hamil yang dapat berpuasa sebulan Ramadan.   Cara Atasi Keletihan & Kelesuan Puasa Ibu …

Tips Cergas Selalu Pencinta Travel Agar Tidak Letih Melepek Lagi

cara kekal bertenaga selepas travel

Dengar atau terbaca kisah orang yang selalu outstation atau travel ni, memang rasaย  syok dan best semacam jer. Hidup pun terasa wahhh, agak stylo dan macam glamer jer dapat jejak kaki ke tempat orang lain. Tapi hakikat sebenarnya, selalunya travel ni memang memenatkan. Penat tu selalunya bila dah balik rumahlah. Bayangkan kerja-kerja menimbun yang dah …

Rahsia Segar Bugar Sepanjang Hari

Assalamualaikum dan salam sejahtera ๐Ÿ™‚   Protein hebat. Protein merupakan asas blok binaan untuk kesihatan yang kritikal dalam pembinaan dan pengekalan otot, pemulihan tisu, keimunan dan hampir keseluruhan fungsi tubuh.   Selain itu, protein juga dapat membantu menangkis kelaparan dan melonjakkan tenaga. Dr Shaklee mencipta protein pengasingan pertama pada tahun 1961 dan produk Shaklee mengandungi …

Tips Kekal Cergas Bertenaga Sewaktu Berpuasa

ESP dan Performance Drink Sewaktu Puasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera ๐Ÿ™‚     Bulan puasa ni walaupaun macam lambat lagi, lebih kurang dalam 3 bulan akan datang, tapi tak salah kan kita buat persediaan awal. Lagipun tips ni boleh juga diamalkan oleh mereka yang suka berpuasa sunat. Tips yang sesuai sepanjang masa gitu:)   Oppssss, juga sangat-sangat membantu ibu yang sedang …

Petua Tangani Keletihan Lelaki & Wanita

Bertenaga sepanjang hari

Keletihan adalah perkara yang sering di hadapi oleh golongan lelaki mahupun wanita. Apatah lagi dengan gaya hidup moden yang serba pantas ini. Banyak faktor yang mempengaruhi rasa letih yang dialami.     Punca-punca Keletihan   Di antara punca berlakunya keletihan ialah:-   #1: Tidur Kurang Berkualiti/Tidak Lena Ramai di kalangan kita yang tidak dapat tidur …