Category «Kurus»

Cara Turunkan Berat Badan Dengan Mudah Sepanjang Ramadan

Apabila bulan Ramadan tiba, ramai yang ambil peluang untuk menurunkan berat badan. Bukan tak boleh, boleh tu memang boleh, tapi jangan lupa niat utama kita untuk beribadah dan mendapat rahmat pada bulan Ramadan yang penuh kemuliaan ni. Tapi kalau ada rezeki untuk kuruskan badan, apa salahnya kan? Yang penting, pilih cara yang menyihatkan.     …

Cara Kurus Mudah Tanpa Perlu Elak Nasi

tips turunkan berat badan

Suka tak suka tak? Kalau boleh makan nasi tiap-tiap hari pun, kita masih mampu turunkan berat badan dengan mudah? Biasa dengar pasal diet karbohidrat kan? Kalau refer dietitian, diet jenis ni tak berapa elok untuk kesihatan jika dilakukan dalam jangka waktu yang agak lama. Biasanya diet karbohidrat ni orang buat time terdesak nak kurus sebab …

Cara Kurus Cepat Agar Badan Kekal Slim

​Sejak saya try buat detoks parasit dulu, Alhamdulillah berat badan jadi mudah nak turun. Lepas buat detoks parasit, saya buat detoks logam mix dengan eat clean. Memang detoks ni tujuan utamanya adalah untuk kesihatan. Nak buang toksin, logam berat punca penyakit. Tapi kesan yang kita perolehi memang superb! Berat badan makin turun, kulit lebih bersih, …

Tips Kurus Cepat Dalam Masa 2 Minggu

tips turunkan berat badan

Kisah turunkan berat badan dengan mudah dan pantas ini semua adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri. Bila dah laluinya sendiri, baru syok nak share atau bercerita kan? Sebelum ni berat saya memang duk menghala ke angka 60 dan ke atas. Berat dan lemau je rasa badan. Kalau dah berat nak cecah 60 KG dengan tinggi ala-ala …

Produk Kurus Cepat Agar Badan Seperti Anak Dara

produk kurus cepat

Detoks parasit ni adalah untuk sihat! Ye, tujuan utama detoks parasit adalah untuk kesihatan tubuh badan.Namun, kesan sampingan yang kebanyakan orang dapat ialah turun berat badan, tubuh semakin ringan, kulit makin sihat, lawas, bertenaga dan banyak lagilah yang best-best. Walaupun saya dah pernah buat detoks parasit sebelum ni dan memang pun turun berat badan, tapi …

Cara Turunkan Berat Badan Cepat Dengan Detoks Parasit

Sekarang ni saya dalam proses nak jalankan program Cabaran Detoks Parasit 5 Hari. Material program dah 80-90% ready. Dah ada peserta pun, Alhamdulillah. Kenapa nak buat detoks parasit? Memang kita ada banyak jenis detoks, di antaranya ialah detoks hati, detoks usus, detoks logam, detoks toksin, termasuklah detoks parasit dan sebagainyalah. Melalui pengalaman saya yang pernah …

Pengalaman Turun Berat Badan Dalam Masa 2 Minggu Sahaja

Sebelum ni berat saya memang duk menghala ke angka 60 dan ke atas. Berat dan lemau je rasa badan. Kalau dah berat nak cecah 60 KG dengan tinggi ala-ala model ni, jawabnya BMI mestilah duk kat kategori merah, tak menyokong langsung! Tapi yang saya perasanlah, sejak buat detoks parasit dan detoks logam haritu, memang berat …

Bagaimana Resveratrol Bantu Kurus Dalam Pembakaran Kalori

cara turunkan berat badan

Di antara faktor untuk penurunan berat badan adalah berlaku peningkatan dari segi pembakaran kalori dalam badan. Sebelum ini ada saya kongsikan tentang resveratrol yang dapat bantu kuruskan badan dengan 3 cara iaitu, tingkatkan metabolisma, bantu pecahkan sel lemak dan menindih atau menghalang peningkatan hormon estrogen secara berlebihan. Resveratrol ni memang memberi kesan yang sangat besar …

Testimoni Vivix Bantu Kurus & Turunkan Berat Badan

RESVERATROL BANTU TURUNKAN BERAT BADAN

Resveratrol merupakan antara komponen utama di dalam Vivix yang dapat memberi kesan dalam pengurangan lemak dalam badan. Resveratrol membantu dalam mengurangkan pengumpulan dan menjadi penghalang kepada sintesis lemak, seterusnya meningkatkan pengoksidaan asid lemak kerana resveratrol membantu meningkatkan pengaliran darah yang membawa oksigen ke seluruh badan. Sebab itulah ia dapat membantu dalam pembakaran lemak. Resveratrol akan …

3 Cara Kuruskan Badan Dengan Resveratrol

cara turunkan berat badan

Resveratrol merupakan sejenis bahan antioksidan yang kuat yang bukan sahaja membantu melambatkan proses penuaan serta mencegah dan membantu pesakit kronik, malah turut membantu kita untuk kurus. Wahhh, sangat-sangat teruja apabila dah dapat tahu yang resveratrol boleh bantu kita turunkan berat badan, kan kan?   Bagaimana Resveratrol Bantu Untuk Kurus Pengambilan resveratrol secara konsisten akan membantu …