Category «Puasa»

Petua Kekal Bertenaga Ketika Berterawih

Dah tak lama lagi bulan Ramadan akan menjelma. Bila dah datang bulan puasa, mesti masjid surau akan penuh dengan jemaah kerana mereka ingin mengerjakan solat terawih. Biasanya orang lelakilah yang ramai. Kalau orang perempuan yang ada baby serta anak-anak yang masih kecil macam saya ni, solat terawih kat rumah jer. Cuma, selalu tak, bila time …

Persediaan Puasa & Terawih Untuk Anak Kecil

  Tahun lepas dapat solat di rumah lebih banyak dari di masjid. Bukan tak best solat di rumah. Jemaah dengan suami pun dapat pahala juga. Cuma feel di masjid lain sikit. Kalau tahun lepas isunya adalah si kecil yang suka merayau. Tahun ni mungkin sama juga. Hahaha !!! Since masih ada masa, nak train la …

Tips Kuruskan Badan Menjelang Hari Raya

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Apa khabar anda sekalian? Bagaimana kualiti puasa anda semua? Misi kurus anda berjalan dengan lancar tak? Bulan puasa ni, selain daripada bulan ibadah, ia juga adalah bulan menjaga kesihatan. Apatah lagi kalau orang nak kurus. Tapi ingat, niatkan kurus kerana Allah, nak sihat, nak cantik untuk pasangan, pasti kurus …

Testimoni Bertenaga Ketika Berpuasa

Testimoni produk Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Pada entri lepas, saya ada maklumkan tentang Tips Kekal Cergas Bertenaga Sewaktu Berpuasa, tidak kira puasa sunat ataupun puasa Ramadhan. Entri kali ini saya nak tampilkan testimoni tentang ESP, Performance Drink dan Alfafa yang sangat membantu mereka yang berpuasa.   Walaupun testimoni ni kebanyakannya daripada ibu yang menyusu, namun …

Tips Kekal Cergas Bertenaga Sewaktu Berpuasa

ESP dan Performance Drink Sewaktu Puasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂     Bulan puasa ni walaupaun macam lambat lagi, lebih kurang dalam 3 bulan akan datang, tapi tak salah kan kita buat persediaan awal. Lagipun tips ni boleh juga diamalkan oleh mereka yang suka berpuasa sunat. Tips yang sesuai sepanjang masa gitu:)   Oppssss, juga sangat-sangat membantu ibu yang sedang …