Category «Sakit Sendi/Lutut/Slipped Disc»

7 Tips Merawat Sakit Sendi Secara Semulajadi Tanpa Ubat Steroid

tips ubati penyakit sendi

Masalah sakit sendi ni turut berkait rapat dengan faktor pemakanan seharian kita. Sekiranya sakit sendi yang dihidapi disebabkan oleh tabiat pemakanan yang kurang sihat, maka sudah pastilah kita dapat merawat dan mencegah sakit sendi ni pun melalui pemakanan yang lebih bernutrisi serta khusus untuk sakit sendi ni. Walaupun terdapat lebih kurang 13 Penyebab Sakit Sendi, …

13 Punca Berlakunya Sakit Sendi Walaupun Usia Baru Cecah 30-an

tips ubati penyakit sendi

Sakit sendi ni walaupun sering berlaku kepada golongan yang telah berusia dan menjadi masalah global, namun ia tidak mengecualikan golongan yang masih muda. Malah ramai pula golongan muda-mudi yang mula mengalami gejala penyakit sendi ni. Pelbagai punca yang boleh menyebabakan berlakunya sakit sendi. Sebelum tu, saya nak kongsikan video perkongsian pengalaman sakit sendi yang dialami …

Kaitan Penyakit Sendi Lutut Dengan Obesiti

rawat osteoarthritis lutut dengan shaklee

Osteoarthritis merupakan kumpulan penyakit sendi yang paling kerap menjadi punca gangguan sendi yang merupakan antara masalah kesihatan utama seluruh dunia. Kajian epidemiologi Amerika Syarikat dengan menggunakan penilaian radiologik mendapati 80% golongan lelaki dan wanita pada usia pertengahan (55 tahun) menunjukkan tanda-tanda Osteoarthritis.     Masalah penyakit sendi ini terutama sendi tangan serta sendi penahan bebanan …

Rahsia Isteri Tambat Hati Suami Kaw-kaw Yang Bukan Rahsia Lagi

Cara Buatkan Suami Makin Sayang Isteri

Salah satu cara untuk menambat hati suami ialah melakukan aktiviti yang paling digemari oleh suami bersama-sama. Of course lah kan, orang tersayang dan paling dekat support hobi kita, mesti kita suka, ye tak? Namun, kadang-kadang, akibat kekangan waktu dan juga mungkin masalah kesihatan, si suami dan isteri ni mencari haluan sendiri. Sudahnya, hubungan mungkin tidak …

Tips Merawat Slipped Disc Agar Tidak Melarat Hingga Lumpuh

cara cegah slipped disc

Kasihan sangat melihat keadaan kakak ipar saya yang sedang mengalami masalah slipped disc. Nak buat apa-apa pun tak boleh. Duduk lama pun sakit. Macam-macam cara yang beliau usahakan untuk merawat slipped disc tersebut.   Gejala Slipped Disc Pengidap slipped disc biasanya akan berasa sakit yang melampau secara tiba-tiba. Selalunya di bahagian bawah belakang. Ianya boleh …

Ibu & Ayah Solat Tanpa Lagi Sakit Sendi

Shaklee Collagen Powder

Kebanyakan masalah orang yang telah berumur seperti ibu dan bapa kita mengalami masalah sakit sendi di bahagian lutut. Masalah ini juga sering menganggu kelancaran mereka untuk melakukan ibadah utama seperti solat sehinggakan terpaksa menggunakan kerusi sebagai bantuan.     Pada entri sebelum ini, saya ada berkongsi tentang penyakit sendi khasnya lutut. Sebab utama berlakunya penyakit …

Penawar Sakit Sendi

Sakit sendi seluruh badan

Apakah Sakit Sendi (Arthritis)? Artritis adalah keradangan pada sendi-sendi. Terdapat pelbagai jenis artritis. Golongan tua dan muda boleh mendapat artritis. Artritis yang paling lazim ialah artritis reumatoid dan osteoarthritis. Osteoarthritis Osteoartritis ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yang menyelaputi sendi-sendi. Ia biasanya berlaku pada mereka yang telah lanjut usia dan pada mereka yang …

Vivix: Rahsia Agung Alam Semulajadi

Vivix vitamin terbaik

VIVIX adalah revolusi terbaru daripada Shaklee yang merupakan minuman campuran botani di dalam pemakanan polifenol.     VIVIX mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan lobak ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksida dan sel anti-penuaan semulajadi.   10 Kebaikan …