Category «Inilah Kisahku»

Throwback; Memori Di Niagara Falls New York USA

Kalau melawat New York, menjadi seperti satu kemestian untuk singgah ke Niagara Falls. Niagara Falls ni adalah air terjun yang berbentuk ladam kuda (tapak kaki kuda). Niagara Falls ni merupakan air terjun yang berada di sempadan negara Amerika Syarikat dan Kanada. Tak silap saya, dah 3 kali kami ke Niagara Falls ni. Dua kali sebab …

Throwback; Pengalaman Musim Luruh Ke Shenandoah National Park US 091108

Alhamdulillah, pada 9 Novermber 2008, kami diberikan rezeki untuk berkunjung ke Taman Negara Shenandoah, US ketika musim luruh. Sepanjang perjalanan ke sana, memang mata tak puas memandang warna warni lukisan alam musim luruh. Pelbagai kombinasi antara warna merah, oren, kuning, coklat dan ada sebahagiannya masih berdaun hijau memang sangat menakjubkan, Subhanallah. Masa ke Shenandoah ni, …

Throwback; Perkelahan Cherry Blossom Pada Musim Bunga US Mac 2010

Petanda bermulanya musim bunga apabila putik-putik bunga mula tumbuh pada ranting-ranting pokok yang sebelum ini kelihatan kering-kontang seakan-akan nak mati semasa musim luruh. Subhanallah, cantik sangat permandangan ni. Pada musim bunga (spring) Mac 2010, KIM bersama geng-geng pejabat incik suami pergi berpiknik kat Tidal Basin, Washington DC. Alhamdulillah sangat sebab hari kitaorang piknik tu, memang …

Throwback; Musim Salji Pertama Di US

Musim salji pertama sewaktu KIM berada di US adalah pada tahun 2009. Tapi Tahun 2009, salji turun tak berapa lebat sangat. Ala-ala segan gitu. Oklah juga salji tak lebat, kalau tak, gigit jarilah KIM tengok snow tu. Sebabnya, bulan Februari 2009, KIM dalam pantang anak sulung KIM. Anak pertama lah katakan, takdenyer nak keluar musim …

Throwback; Memori Di New York USA 241008

Biasanya kalau team pejabat suami buat lawatan pelajar, kami akan pergi satu rombongan lah. Satu rombogan tu kiranya muat-muat sebuah MPV 8-9 seater. Kalini KIM join diaorang pergi visit student di Steven Institute of Technology yang terletak di bandaraya New York pada 24 Novermber 2008. Masa ni KIM tengah mengandungkan anak sulung. Anggaran dalam 6-7 …

Kisah Ajaib Apabila Percayakan Allah

Miracle can happen when you believe. Haaa…cakap orang puteh KakImah harini…heee. Teringat pulak dengan lagu nyanyian Mariah Carey, “You Will When Believe”. Memang gitulah keadaannya. Bila kita percaya, kita akan berjaya. Atau dapat apa yang kita rasa mustahil nak capai. Bila kita letak Allah di hadapan, memang banyak perkara yang tidak disangka-sangka akan berlaku. Macam …

Hobi Waktu Lapang Yang Menyeronokkan

Salam Maulidur Rasul semua 🙂 Tengah buat apa tu? Cuti am macam ni mesti syok kalu nak layan hobi kan? Tambah-tambah pulak masih dalam mood cuti sekolah.   Hobi k imah sejak zaman kanak-kanak ribena dulu adalah berbasikal. Kalau zaman naik basikal “lerun” dulu, tiap-tiap petang mesti mau round keliling kampung. Tak dapat round dengan …

Mengubah Sikap Yang Lebih Positif

Korang kan, buat apa-apa, ada tak perasan, “owh, benda ni dah ubah akulah!” Shaklee ni memang sebuah company besar, buat bisnes penjagaan kesihatan diri, rumah dan seisi keluarga secara semulajadi. Tapi sejak join Shaklee, saya perasan yang banyak perubahan sikap ke arah yang lebih positif yang saya perolehi.       Salah satunya adalah pengurusan …