Category «Motivation»

10 Kata-kata Motivasi Sangat Sebagai Pemangkin Semangat

kata-kata motivasi

Semua orang perlukan motivasi bagi menyemarakkan lagi semangat masing-masing. Walaupun hakikat sebenar yang semangat dan kesungguhan tu sebahagian besarnya datang daripada dalam diri sendiri, namun kata-kata motivasi atau perkongsian pengalaman orang yang berjaya mampu mencetus jejak langkah yang sama kepada orang lain. Hujung minggu yang damai ni, kita layan kata-kata motivasi lah pulok ye 🙂 …

Petua Ceria Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah

Ceria selalunya terlihat pada wajah apabila hati kita berasa senang, riang dan lapang. Kalau hati kita tak gembira, memang tak boleh saje-saje nak berlakon menjadi ceria. Nak jadi ceria ni tak tunggu kita perlu menjadi seorang yang kecoh satu alam, jenis steady pun boleh nampak jer keceriaan tu pada wajah, kan? Jom saya kongsikan petua …

Hari-hari Yang Penuh Motivasi – 1

Motivasi boleh menjadi pencetus tenaga dalaman yang luar biasa. Hanya dengan sebaris ayat, ia mampu mengubah dunia kita. Semuanya bergantung kepada cara bagaimana kita melihat dunia kita terkesan dengan motivasi tersebut.

Motivasi boleh menjadi pencetus tenaga dalaman yang luar biasa. Hanya dengan sebaris ayat, ia mampu mengubah dunia kita. Semuanya bergantung kepada cara bagaimana kita melihat dunia kita terkesan dengan motivasi tersebut.                         Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything   Naimah Wahab …

Bagaimana Nak Jayakan Kaedah “Just Do IT” Dengan Betul

kaedah melakukan solat istikarah

Istilah “Just Do IT” selalunya sering diperkatakan oleh orang yang telah berjaya di dalam satu-satu bidang. Kalau kalau kita pergi ke kelas atau bengkel motivasi serta peningkatan diri, mesti speaker pun sering gunakan istilah ni. Tak kiralah dalam kehidupan seharian atau kerjaya. Tapi macam mana nak nak laksanakan kaedah “Just Do It” ini agar target …

Tips Menjadi Manusia Yang Produktif & Tak Kesal Dengan Apa Yang Ada

Tips menjadi insan terbaik

Ramai orang yang bercita-cita tinggi mencapai langit, besar mengalahkan gunung, hebat dan sungguh mengkagumkan. Tapi selalunya impian hanya tinggal impian. Semangat yang berkobar-kobar pada awalnya tiba-tiba terpadam di tengah jalan apabila disapa oleh cabaran dan dugaan. Sudahnya diri sendiri tak gerak ke mana-mana dari hari ke sehari, minggu, bulan dan bertahun-tahun. Namun, Puan Lyna Noh …

Cara Nak Jadi Orang Yang Sangat BERBAKAT

cara jadi orang hebat

Apabila melihat seseorang tu sangat hebat, mesti kita akan berasa sangat kagum. Mesti terlintas kat dalam hati “hebatlah dia ni, sangat berbakat, semua yang dia lakukan nampak sangat natural!”.   Namun, di sebalik semua pesona keterampilan serta bakat yang kita lihat sungguh luar biasa tu, ada sesuatu yang kita tidak tahu. Nak tahu tak apa …

“Never Say Never” Macam Mana Menjadi Motivasi?

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Tajuk dah macam lagu Justin Bieber plak! Tapi memang lagu anak omputeh cute tu pun. Saya bukan nak bergossip pasal Justin Bieber dengan Salena Gomez, peminat dia pun bukan tau, tapi nak bawa topik tentang lirik lagu ni.   Kalau dihayati dengan bersungguh-sungguh dengan mata hati, lagu ni sebenarnya …