Category «Side Income»

Tambah Pendapatan VS Berjimat; Mana Satu Pilihan Terbijak?

cara jadi ahli shaklee

Hidup ini sangat indah jika semuanya smooth je. Harga barang tak naik, gaji makin hari makin besar, kehendak semua dapat dipenuhi. Seronok kan? Rasa nak pergi melancong, terus book tiket flight, zasssss terbang jer ke mana kita nak pergi. Siap boleh balik hari. Pagi, bersarapan di Singapura, tengah hari, lunch di Thailand, makan malam pula …

Cara Jana Pendapatan Lumayan Sebagai Agen Dropship

cara jana pendapatan sampingan

Sebagai seorang yang tidak pernah berniaga, tidak ada latar belakang ahli perniagaan, tapi baru cuba berjinak-jinak untuk buat bisnes, menjadi agen dropship adalah salah satu daripada pilihan terbaik yang ada. Pada zaman teknologi maklumat yang serba canggih ni, lagilah mudah kalau buat perniagaan secara dropship. Semuanya di hujung jarilah kiranya. Tapi wajib lah ada smartphone …

Jana Pendapatan Walaupun Sedang Bercuti Tanpa Gaji

surirumah jana pendapatan

Menjadi seorang isteri, apatalah lagi seorang ibu, tidak ada yang lebih membahagiakan apabila kita berpeluang membesarkan anak-anak kita sendiri. Walaupun sebahagian kecil daripada para ibu memang memilih untuk bekerjaya, tapi kebanyakannya memang belum ada pilihan lagi untuk berhenti kerja ekoran kerana komitmen untuk membaar pinjaman atau disebabkan tuntutan keperluan hidup yang serba tinggi sekarang ni. …

Surirumah Jana Pendapatan Lumayan Mengalahkan Gaji Suami Seorang Pegawai

jana pendapatan bulanan

Sebagai seorang surirumah, bukan boleh bebas berbelanja jika bersuamikan anak sulung yang masih banyak tanggungan. Kalau isteri tak tahu cara menjana pendapatan sampingan, lagilah terasa perit. Nak-nak kalau tinggal di bandar. Walaupun kita bersuamikan pegawai yang bergaji sekitar RM 5-6 ribu sebulan. Biar betul? Ye, inilah hakikat kehidupan sekarang. Sebagai anak sulung yang telah ketiadaan …

Kerani Jana Pendapatan Tambahan Kini Hidup Seperti Jurutera

buat duit tiap bulan

Sebagai seorang kerani, mempunyai 3 orang anak, seorang di sekolah menengah dan 2 orang lagi di sekolah rendah, tinggal di Putrajaya dengan kereta Proton Saga yang ada 2 bulan tunggakan. Beliau merupakan ibu tunggal.       Boleh anda bayangkan situasi beliau? Sebagai seorang staf kerajaan, tangga gaji kerani adalah di antara RM 928 – …

Tips & Panduan Penting Sebelum Mendaftar Ahli Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera ๐Ÿ™‚   “Naimah, macam mana nak makan vitamin ni?” Bila saya minta rujuk kepada upline beliau, katanya upline beliau pun tak pasti sangat.   Ada juga yang bertanya, “Boleh tak nak tukar sponsor/upline?” Kiranya nak masuk bawa sayalah. Bila saya minta rujuk pada upline beliau, beliau kata beliau diminta rujuk group, …

Perbezaan Shaklee Rahsia Magnet Pilihan

Kit Keahlian Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera ๐Ÿ™‚   Kali ini saya nak bercerita tentang perbezaan yang dibawa oleh Shaklee dengan produk yang lain. Saya tak maksudkan yang produk lain tidak bagus tau. Saya hanya menyatakan dari sudut kelebihan produk Shaklee sahaja sebab saya ni kan salah seorang pengedar dan usahawan Shaklee. Apa yang saya coretan di bawah …

Rahsia Protein untuk Kecantikan & Ketampanan

Cantik serta sihat luar dan dalam dengan ESP Shaklee

Kulit merupakan penanda aras pertama penuaan. Semakin berusia seseorang, maka kulit akan menjadi semakin kendur, pudar dan berkedut. Walaupun proses ini akan dialami oleh semua orang, namun apa yang paling ingin ditangani ialah penuaan sebelum masanya.   Kepentingan Protein   Tahukah anda bahawa protein yang terdiri daripada jaringan sel-sel yang berperanan penting di dalam pembinaan …

Bagaimana Protein Berperanan Menyokong Proses Kurus

kurangkan saiz

Assalamualaikum dan salam sejahtera ๐Ÿ™‚ Menjadi kurus dan langsing sekaligus mempunyai penampilan yang menarik adalah impian semua orang, kan?   Namun demikian, dalam keghairahan untuk mendapatkan berat badan yang ideal, diet serta panduan pemakanan dan senaman betul tidak boleh diabaikan.   Pemilihan supplement juga sangat penting. Justeru itu,ย Shaklee turut menawarkan Set Kurus yang lengkap bagi …

Mudahnya Bisnes Dengan Webinar Dan Webforum

webinar the best

Webinar dan webforum ni adalah lebih kurang sebagai forum dan seminar secara online. Baru-baru ni sahaja, 3 hari berturut-turut kami ada webinar dan webforum. Ahli panelnya pun bukan sebarangan orang, ada yang dah bergelar Master dan ada doktor lagi.   Yang bestnya, walaupun diadakan bermula pada pukul 9.30 malam, tapi dapat dihadiri dengan cara yang …