Category «Tsunami Shaklee»

Antara Menjaga Kesihatan Diri & Kesihatan Rumah

mesra alam

Sekarang ni kesedaran tentang menjaga kesihatan memang semakin meningkat di kalangan masyarakat kita. Mau tak cemas kita kan, banyak sangat dah kes muda-muda lagi yang kene penyakit yang sebelum ni kita kata penyakit orang tua. Dah ramai yang meninggal secara mengejut akibat serangan jantung, strok dan macam-macam lagilah penyakitnya. Tidak kurang juga yang amalkan pemakanan …

PTS96; Tips Hadapi Cuaca Panas

Sekarang ni, walaupun dah nak masuk fasa musim hujan, tetapi, cuaca panas masih lagi melanda negara kita. Cuaca panas ni tak boleh buat main, atau kita ambil ringan jer. Dah banyak kes kematian yang melibatkan cuaca panas yang dikenali sebagai kesan strok haba. Di antara tips menghadapi hari panas ialah:-        1. Kerap …

PTS; Tips Hilangkan Stress Rumah Bersepah

Stress ni banyak jenis dan puncanya. Siapa-siapa pun boleh jadi stress. Kalau saya, memang sedikit stress kalau rumah agak bersepah (walaupun kalau kemas, takdelah macam kat hotel..hihi), lepas tu tiba-tiba ada tetamu datang mengejut. Bukan tak suka tetamu datang sebab tetamu tu adalah rahmat dari Allah, tapi kalau yang tak biasa, segan jugak. Kene pulak, …

PTS; Kenapa Perlu Tingkatkan Imun Kita?

Cuaca sekarang ni tak menentu. Kejap hujan, kejap panas. Kejap jerebu. Cuaca macam ni pun menjadi salah satu punca wabak zika lebih mudah merebak. Memang masing-masing duk cemas pun pasal zika ni. Nama macam glamer jer, tapi siapa yang terkena, memang menderita. Zika ni sama la macam denggi, tak ada ubat atau vaksin, jadi bergantung …

PTS; Kepentingan Detoks, Bukan Untuk Kurus Asalnya

detoksifikasi

Pernah tak kita mengalami masalah kesihatan macam berat badan berlebihan yang sukar nak turun? Atau masalah jerawat berpanjangan sejak zaman bujang lagi? Dah macam-macam usaha, cara dan produk dah try, tapi masalah tersebut asyik berulang atau tak mahu hilang? Kalau ye, masa nilah waktu terbaik untuk mencuba detoks!   Kenapa Kita Perlu Detoks? Mesti nak …

PTS97; Kenapa Perlu Daftar Group Shaklee Dengan Kumpulan Yang Tepat?

cara jadi ahli shaklee

By legal, produk Shakl€€ tak boleh di jual di kaunter pasaraya atau kedai sebarangan selain daripada kat HQ ataupun branch yang sah. Salah satu sebabnya adalah pembeli wajar diberikan konsultasi. Tak boleh macam bayar tol, Touch and Go! Pentingnya konsultasi ni agar pengguna tak tersalah makan sehingga takde kesan untuk meningkatkan kesihatan. Selain tu, konsultasi …

PTS96; Kenapa Doktor Pun Cakap Shaklee Bagus?

Apabila sesuatu produk tu ada Landmark Study, maka ianya akan menambahkan lagi keyakinan yang lebih mendalam terhadap produk tersebut. Sebab tulah CEO Shaklee, Mr. Roger Barnett, arahkan agar dilakukan Landmark Study terhadap produk Shakl€€. Landmark Study ni jugaklah yang buat hati saya semakin yakin dengan Shaklee. Serius bukan sajer-sajer nak overclaim tau. Tapi kalau orang …

PTS95; Tips Mudah Penjagaan Mata Melalui Pemakanan

Pilihan makanan sangat berpengaruh terhadap kesihatan mata. Kajian telah membuktikan bahawa nutrisi berperanan penting dalam menjaga kesihatan mata dan mencegah penyakit mata yang berkaitan dengan usia seperti Age-Related Macular Degeneration (ARMD), katarak, Glaucoma and Diabetic Retinopathy. Satu kajian yang dilakukan National Eye Institute (NEI) menunjukkan kalau vitamin dan nutrisi tertentu merupakan kunci utama mencegahan penyakit …

PTS94; Cara Sembuhkan Luka Pembedahan Miss B Semasa Pantang Dengan Cepat

tips sembuhkan luka

Apabila tubuh kita mengalami luka, tak kira luka bersalin, pembedahan atau kemalangan, sel-sel tubuh kita akan bertindak untuk membaiki luka tersebut. Jadi, untuk penyembuhan, segera luka tadi, memerlukan bantuan zat daripada makanan dan suplemen. Memandangkan kita tidak boleh menjamin yang kita boleh mendapatkan zat yang diperlukan sepenuhnya daripada makanan, maka suplemen boleh menjadi pelengkap kepada …

PTS93; Keistimewaan Menjadi Ahli Shaklee

keistimewaan daftar ahli shaklee

Menjadi ahli Shaklee ni, tak kiralah untuk berbisnes atau nak makan sendiri, memang banyak keistimewaannya. Sebabnya, banyak program yang disediakan oleh pihak Shaklee, khas untuk semua ahli yang telah sah mendaftar. Salah satunya adalah Health & Wellness Fair. Program Health & Wellness Fair ni merupakan salah satu daripada program yang sering diadalan secara percuma. Yang …