Category «Tips Kecantikan»

7 Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat, Efektif & Semulajadi

tips kulit cantik berseri

Jerawat ni bila datang bertandang, memang rasa rimas. Gatal jer tangan rasa nak picit-picit. Sudahnya, tinggal parut bekas luka picit tu. Lagi teruk wajah kita kalau ia akan meninggalkan kesan-kesan hitam serta parut yang dalam. Walaupun orang perempuan memang sinonim dengan kecantikan, tapi masalah jerawat ni turut tidak mengecualikan golongan lelaki. Malah, kalau dah terlalu …

5 Jenis Kulit Penentu Produk Pencuci Muka Yang Bersesuaian

tips kulit cantik menawan

Nak cari produk pencuci muka ni bukan boleh main taram jer tau. Karang muka yang dah elok, tup-tup keluar jerawat macam gunung berapi yang berangkai-rangkai. Sebab tu, sangat penting kita tahu jenis kulit kita ni terlebih dahulu, barulah jalankan operasi mencari pencuci muka yang sesuai. Pernahkan di antara kita, bila pakai pencuci muka tertentu, hatta …

5 Sebab Kenapa Pencuci Muka Nutriwhite Menjadi Kegilaan Ramai

tips kulit cantik menawan

Pencuci muka Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser. ni memang dibangunkan khas untuk kulit orang Asia tau. Jadi memang kajian khas telah dilaksanakan bagi melahirkan pencuci muka yang bersesuaian untuk penduduk Malaysia macam kita semua ni. Para penyelidik Shaklee dah ambil kira segala faktor yang terlibat dengan kehidupan serta persekitaran termasuk iklim kat rantau Asia ni. …

7 Tips Memilih Pencuci Muka Yang Sesuai & Bagus

tips kulit cantik menawan

Kulit wajah merupakan antara bahagian yang sering terdedah kepada pencemaran dan sinaran ultra-violet (uv). Jika tidak dijaga dengan sempurna, ia akan menyebabkan masalah jerawat, jeragat, white head dan black head yang berpanjangan. Itu belum lagi termasuk kulit menjadi kusam, tidak bermaya dan hilang seri. Sebab itulah, selain daripada mengambil makanan seimbang serta vitamin tambahan yang …

Tips Ujikaji Cermin Bagi Mengenali Kategori Kulit Wajah & Cara Rawatannya

Cara rawat masalah kulit ikut jenis kulit

Wajah kita nikan ada sekurang-kurangnya 5 kategori kulit wajah sama ada normal, berminyak, kering, sensitif dan kombinasi. Untuk memastikan kita dapat menjaga dan merawat kulit kita dengan betul, adalah sangat penting untuk kita mengetahui jenis kulit wajah kita terlebih dahulu.   Persediaan Sebelum Melakukan Ujikaji Jenis Wajah Di Rumah Jangan berada di ruangan air-cond sekurang-kurangnya …

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Yang Buruk Dengan Cepat

tips hilangkan parut chicken pox dengan cepat

Chicken Pox ni adalah penyakit kulit yang berjangkit. Kalau tak pernah kene masa kecil-kecil dulu, bersedialah nak kene jangkit andai kata ada di antara ahli keluarga yang menghidapinya. Tapi ada jer yang terselamat. Cuma selalunya, tipislah peluang tu 😛 Biasanya Chicken Pox ni akan menyerang seluruh badan kita termasuk muka. Tak terbayang biji-biji berair yang …

Cara Hilangkan Jerawat Berparut Yang Dah 7 Tahun Bertapa Pada Wajah

cara rawat kulit wajah bermasalah

Sekarang ni pelbagai cara dan produk untuk mengatasi masalah jerawat dipaparkan di dalam media cetak atau media elektronik. Sebabnya, masalah jerawat ni dialami oleh hampir setiap orang, tak kira remaja atau dewasa, lelaki atau perempuan. Bezanya cuma serius dengan tidak jer. Dah macam-macam produk dan usaha mengembalikan kembali wajah yang berjerawat seperti biasa, tapi hasilnya …

Alternatif Kecantikan Kulit Bagi Yang Tidak Suka Vitamin Bancuhan

Assalamualaikum dan dalam sejahtera 🙂   Bagi pengamal Shaklee, ramai yang dah tahu ESP, Collagen dan Vivix memang sangat bagus dalam membantu kesihatan serta keanjalan kulit dan awet muda. Ketiga-tiga vitamin ini selalunya dibancuh di dalam minuman atau dimasukkan ke dalam makanan.       Namun ada sebahagian daripada pengguna yang sama ada tidak boleh …