Category «Tips Perniagaan»

Tips Bisnes Lebih Mudah Bila Ada Mesin Duit

tips perniagaan yang menguntungkan

Best kan, time kita tak buat apa-apa, tiba-tiba duit masuk. Malah, ada kalanya, tak sedar pun duit orang bank in. Tahu-tahu, bila dah hujung bulan, eh, awatnyer terlebih macam jer duit dalam akaun. Bila dah disiasat, ooooo….baru tahu yang duit tu semua datang daripada​ mesin duit yang dah lama kita pasang. Anda tahu tak apa …

Berniaga; Kenapa Perlu Nak Untung?

tips perniagaan

Dalam bisnes, ukuran kejayaan seseorang tu bukan berdasarkan keuntungan berlipat kali ganda semata-mata.     Memanglah bila kita berbisnes, nak duit beranak-pinak kan, tapi bila kita pergi lebih dalam lagi, ada keperluan lain yang sepatutnya kita penuhi. Apabila bisnes semakin maju, bermakna telah ramai orang yang dapat kita tolong dengan produk yang kita jual tu. …

Tips Bisnes Produk Kesihatan Buat Kita Confirm Yakin Nak Jual

cara pilih suplemen terbaik

Sekarang ni kan, memang berlambak-lambak produk kesihatan yang dijual kat pasaran kan? Sebabnya dah ramai orang sedar tentang betapa pentingnya nak jaga kesihatan. Produk kesihatan ni dijual daripada yang simple hinggalah yang complete, daripada seawal usia bayi sehinggalah usia warga emas. Tapi, sangat-sangat sedih dan membimbangkan apabila banyak sangat produk yang menggunakan nama kesihatan yang …

Tips Dapatkan Untung Dalam Perniagaan

​Kita ni kalau berniaga, buat bisnes mestilah nak untung, ye tak? Yelah kan, takkan bila kawan-kawan atau saudara mara rapat kita buat bisnes, asyik-asyik kita mintak diskaun atau free memanjang. Kawan tu cari makan, lagi kesian kalau bisnes tu 100% depa buat untuk menampung keperluan hidup sekeluarga. Hal derma, sedekah atau hadiah tu adalah 2 …

Tips Berhenti Kerja Menjadi WAHM

Kalau ada terlintas nak berhenti kerja sebab nak jadi WAHM, baik fikir 9-10 kali, malah berkali-kali. Bukan tak beri jadi WAHM, tapi kalau masih terikat dengan komitmen hutang macam pinjaman belajar ke, pinjaman perumahan ke, pinjaman kereta ke, hutang kat orang ke opppsss!!!! Ape-ape jelah yang bernama hutang, kene pause n fikir dulu. Biarlah ada …

Cara Jana Pendapatan Dengan Mudah & Kos Rendah

Ekonomi zaman sekarang ni, kalau kita nak hidup lebih selesa, memang perlu jana pendapatan sampingan. Tapi dalam pada nak cari duit lebih tu, kalau kita sebagai pekerja tak kiralah di jabatan kerajaan atau swasta, tugas hakiki di jabatan masing-masing perlulah menjadi keutamaan.   Sebagai salah satu bidang perniagaan yang mempunyai pelan bisnes yang mantap, Shaklee …

Best Bisnes Kalau Sedang Tidur Pun, Sales Masuk

MLM adalah cabang perniagaan terbaik

Tidak kiralah sama ada sedang bekerja atau tinggal di rumah menguruskan keluarga dan anak-anak,  pendapatan sampingan dah jadi macam satu keperluan. Ditambah pula dengan kos sara hidup yang semakin meningkat serta keperluan-keperluan wajib lain seperti yuran taska anak, peralatan persekolahan,  kos pengangkutan dan sebagainya,  memang memeritkan. Dalam kita duk mencari pendapatan sampingan tu,  mestilah kita …

Apakah Multi-level Marketing (MLM) & Pandangan Shariah Tentangnya

Shaklee MLM terbaik dan halal

Ada sesetengah daripada kita, dengar jer Multi-level Marketing (MLM), terus reject. Tanpa disiasat terlebih dahulu bagaimanakah corak serta pelan peniagaan MLM yang dijalankan. Walaupun MLM ni semakin membanjiri dunia perniagaan di negara kita, namun masih ramai lagi yang menganggap MLM ni haram dan ada yang melabelkannya sebagai haram jadah.   Apakah Multi-level Marketing (MLM) Secara …

Senarai Keutamaan Yang Menjadi Kompas Kejayaan Orang Hebat

Tips berjaya dalam hidup dan perniagaan

Seringkali apabila kita bertanyakan resipi kejayaan seseorang yang telah mencapai satu tahap yang agak membanggakan, pasti salah satu daripada rahsia kejayaan mereka adalah meletakkan sesuatu keutamaan (priority) dalam kehidupan. Senarai keutamaan adalah senaraiperkara-perkara yang kita nak buat, tidak kira dalam jangka masa pendek, sederhana atau panjang. Ianya sangat penting bagi membantu kita untuk FOKUS, dan …

Tips Urus Anak Sambil Berniaga Online

Cara Mudah Uruskan Anak Sambil Bekerja Online

Berniaga secara online memang menjadi salah satu cabang bisnes yang agak popular pada masa kini. Dengan kepesatan teknologi, ramai wanita yang telah menceburi bidang online ni tak kiralah mereka yang sedang bekerja atau suri rumahtangga sepenuh masa atau lebih glamer dengan gelaran Work At Home Mom (WAHM). Tapi, sebagai ibu, sejauh mana cabaran nak berniaga …