Collagen Powder Shaklee Memang Mantap

Kali ni saya nak berkongsi perihal Collagen Powder Shaklee pula memandangkan Shaklee tengah buat promosi hebat dengan produk ni. Saya pun pernah mengambil Collagen ni, mulanya saya tak berapa perasan perubahan yang dialami sehinggalah ada yang menegur nampak kulit wajah saya makin cantik dan gebu, diaorang tanya pakai apa?

 

Masa tu saya langsung tak terfikirkan tentang Collagen Powder Shaklee ni. Dan-dan tu juga saya bagitau ini disebabkan penggunaan produk pencuci muka yang kebetulan saya baru guna. Lepas dah habis satu kotak, lama-kelamaan, timbul balik jerawat sebiji dua kat muka.

 

Boleh lagi saya terfikir pasal set pencuci muka tu (bukan produk muka Shaklee), agaknya tak berapa ok kot. Lagipun masa tu masih bukan ahli Shaklee lagi, beli Shaklee Collagen Powder pun sebab nak try pengalaman menggunakan produk tersebut. Kemudian, bila dah baca banyak testimoni berkenaan Collagen Powder keluaran Shaklee ni, wahhhh, baru saya dapat adaptasikan situasi perubahan kulit saya pada masa tu. 🙂

 

Shaklee Collagen Powder

 

Apakah Keistimewaan Collagen Powder Shaklee ni?

 

Shaklee Collagen Powder merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4,000 proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

 

Tujuh bahan utamanya termasuk ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalaman ke luaran.

 

Shaklee Collagen Powder mudah larut dalam dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

 

Walaupun ramai orang cari kolagen sebab nak kulit jadi gebu, sekata dan menawan, namun kesan lain yang bakal diperolehi oleh pengamal Shaklee Collagen Powder ni ialah:

 

1) Menguatkan Tulang

Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca daripada kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanyalah 20%. Jadi kita memang perlukan kolagen untuk tulang yang sihat.

 

2) Mencantik dan menyuburkan rambut

Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis dan rambut. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang.

 

3) Menganjalkan payudara

 

Pengambilan kolagen secara berterusan akan menyebabkan payudara menjadi semakin tegang dan anjal. Tak perlu dah nak buat plastic surgery yang berisiko lagi menggerunkan.

 

4) Mencantikkan Kuku

Badan yang kekurangan kolagen boleh menyebabkan kuku menjadi kusam dan mudah patah.

 

Adakah Shaklee Collagen Powder selamat untuk IBU MENGANDUNG dan MENYUSU?

 

Secara asasnya, kolagen adalah selamat malah diperlukan untuk menjaga kulit agar tidak mengalami rekahan (stretch mark) bagi wanita hamil. Namun, para ibu haruslah berwaspada terhadap bahan-bahan yang digunakan kerana terdapat bahan yang tidak sesai untuk ibu yang mengandung dan menyusu. Oleh itu, ibu-ibu perlulah memeriksa terlebih dahulu apa bahan yang digunakan.

 

Contohnya di dalam Collagen Powder Shaklee ni mengandungi sejenis herba yang dikenali sebagai Pfaffia yang tidak sesuai untuk wanita hamil kerana ia memberi kesan kepada hormon mengandung. Namun ibu-ibu tak perlu risau, tak dapat minum atau makan collagen ni sekalipun tapi dapat gunakannya sebagai masker.

Bagaimana pula cerita dengan ibu yang menyusu? Kalau nak tahu, boleh hubungi saya untuk mengetahui pengambilannya ketika pantang atau semasa menyusu kerana caranya sedikit berbeza daripada orang biasa. 🙂

 

Collagen Ni Untuk Wanita Je Ke?

 

Takdelah, Shaklee Collagen Powder ni untuk semua, lelaki dan wanita.  Takkan wanita jer nak cantik, gebu, mulus, sihat dan tampil bergaya kan? Lelaki pun apa kurangnya. Tambahan lagi, lelaki di zaman sekarang ni sudah ramai yang mula membuka mata bukan sahaja dalam penampilan diri, malah kesihatan serta kecergasan diri juga.

 

Di bawah ni adalah pengalaman pengguna Collagen Powder yang digabungkan dengan Vivix.

 

Collagen 1

vivix_collagenCollagen 2

 

Inilah dia PROMOSI Shaklee Collagen Powder untuk Oktober 2013 ni:-

 

Beli 6 kotak percuma 1 kotak.

 

Collagen Promosi

 

Harga pasaran satu kotak kolagen ni ialah RM298, bayangkan dapat jimat hampir RM300 tu. Selain daripada itu, anda layak mendapat:-

 

  • Keahlian secara percuma (Jimat RM75 Semenanjung/RM85 Sabah dan Sarawak)
  • Dapat cash back
  • Dimasukkan ke dalam group ekslusif

Kalau nak lagi budget, atau ala-ala try and error gitu, boleh hubungi saya terus. SMS/WhatApps/Call – 019 9377380.

 

Alhamdulillah, ramai berpuas hati dengan manfaat dan hasil yang ditunjukkan selepas pengambilan Collagen Powder dari Shaklee ni dan kesanya dapat dilihat dalam waktu yang agak singkat.

 

Sekiranya anda ingin melihat senarai produk Shaklee, sila klik di sini.

 

Untuk membuat sebarang tempahan, sila klik di sini.

 

Terima kasih :)

 

Naimah Wahab
SMS/WhatApps: 019 – 937 7380
Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge