Detoks Logam & Cara Melakukannya

Logam berat adalah antara benda yang sering kita jumpa hampir setiap hari tanpa disedari. Kita biasanya memandang ringan terhadap risiko pencemaran logam berat. Sedangkan logam berat ni menjadi salah satu punca kepada penyakit berbahaya yang menyerang tubuh kita termasuklah penyakit-penyakit kronik.

 

Macam Mana Boleh Terdedah Dengan Logam Berat

Kita sebenarnya terdedah dengan logam berat di dalam setiap aspek kehidupan kita. Di antaranya ialah:-

1) PLUMBUM daripada cat rumah, sistem perpaipan, tanah pertanian

2) MERKURI daripada makanan laut yang telah dicemari oleh merkuri

3) KADMIUM daripada perokok, barang-barang berkadmium seperti bateri, makanan yang telah dicemari oleh kadmium.

 

Bahaya Akibat Logam Berat Pada Tubuh

Pendedahan terhadap logam berat boleh memberi kesan kepada:-

  • Sistem saraf utama
  • Organ dalaman
  • Sistem endokrin
  • Tulang

 

Tips Detoks Logam

 

1) Ubah Gaya Hidup

  • Amalkan diet yang tinggi nutrisi dan tinggi kandungan mineral untuk menyingkirkan logam daripada badan.
  • Kurangkan pengambilan ikan yang tinggi kandungan merkuri seperti ikan sebelah, ikan bawal dan ikan pari.

2) Mengamalkan Pengambilan Suplemen

Suplemen yang membantu menyingkirkan logam daripada badan kita terdiri daripada Vita E Complex, SR Vita C Plus, VitaLea, Omega Guard, Garlic Complex dan B Complex.

 

 

cara cegah dan rawat pelbagai jenis penyakit

 

Vita-E Complex mengandungi Selenium yang bertindak menghalang pengumpulan merkuri dan menyingkir keluar merkuri dan arsenik daripada badan.

Vitamin C (SR Vita-C Plus) dan bawang putih (Garlic Complex) membantu mengurangkan kadar plumbum dalam badan.

Asid Folik (VitaLea & B Complex) bertindak membantu merendahkan kadar kadmium dan merkuri. VitaLea merupakan multivitamin lengkap yang dapat membantu menyingkirkan logam berat dengan lebih berkesan.

ALA (Omega Guard) berfungsi membantu membersihkan badan daripada logam berat.

 

Di samping mengamalkan gaya hidup yang sihat termasuk pengambilan makanan yang penuh nutrisi, mengambil suplemen juga dapat membantu menyingkirkan logam berat daripada tubuh.

Dengan bantuan suplemen, kita tak perlulah mengambil makanan mentah atau yang raw seperti bawang putih fresh atau ikan salmon untuk mendapatkan nilai khasiat AHA setiap hari.

Saya pernah makan bawang putih mentah dengan nasi. Seulas jer boleh telan. Lepas tu, nak makan nasi pun dah tak lalu. Kuat weh bau dan rasa dia, tak sanggup nak makan, huhuhu.

 

 

Buat masa ni saya dah 2 kali buat detoks termasuklah detoks parasit.

Jom join group detoks parasit bersama-sama saya πŸ™‚

Whatapps ke 019-9377380

Kita detoks parasit ramai-ramai, lagi seronok, lagi bersemangat, lagi syok!

 

Kalau nak buat detoks jenis lain pun boleh. Nanti saya masukkan ke dalam group. Apa-apa info berkenaan detoks akan dikongsi dari semasa ke semasa dalam group detoks tu.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

4 Comments

  1. Khir Khalid May 5, 2016
  2. vitri June 23, 2016
    • Naimah Wahab June 25, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge