Detoks Ni Keperluan Ke Kehendak Jer?

Detoks sana, detoks sini, detoks badan, detoks organ, macam-macam orang duk bercakap pasal detoks kan? Jadinya tentulah nak tahu jugak kan, detoks ni perlu ke tidak? Suka-suki jer nak berdetoks ke ada kepentingannya yang tertentu?

Sekian lama berdetoks parasit, jom kita “back to the basic info” mengenai detoks ni ye.

 

 

Kenapa Kita Perlu Detoks?

Mesti nak tahu jugak kan, apakah kepentingan detoks ni? Di antara tujuan utama kita melakukan detoks ialah:-

1) Singkirkan logam berat terutamanya merkuri dan plumbum dari tubuh badan kita.

2) Sucikan organ dalaman daripada bahan toksin terutamanya hati, ginjal dan otak.

3) Memperkuatkan bakteria baik dalam usus.

4) Recaj sistem imun.

5) Buang Parasit

 

 

Prinsip Detoks

Apabila kita melakukan detoks ke atas tubuh kita, kita juga mesti buat detoks jiwa secara serentak.

Detoks jiwa menjadikan detoks tubuh badan kita menjadi lebih efisyen dan dapat bertindak serta berfungsi dengan lebih bagus.

Kiranya seimbanglah rohani dan jasmani. Taklah badan jer sihat tapi jiwa sakit. Tak mahu lah macam tu kan.

 

 

tips kurus cantik cepat dan mudah

 

 

Faedah Detoks

1) Menurunkan berat badan.

2) Mengawal selera makan.

3) Mencantikkan kulit

4) Menjadikan nafas lebih segar.

5) Menjadikan pemikiran lebih fokus

6) Mengurangkan alergi.

7) Mencantikkan rambut.

8) Membantu melambatkan proses penuaan.

9) Menjadikan tubuh lebih sihat.

10) Memperbaiki kehidupan.

 

 

Jenis-jenis Detoks

Terdapat pelbagai jenis detoks yang dilakukan, di antaranya ialah:-

1) Juice fasting

2) Water fasting

3) Minimal Eating

4) Colon cleansing

5) Detox bath

6) Herbal detoxification

7) Caloric restriction

dan macam-macam lagilah.

 

 

Detoks Cara iReach

Detoks cara iReach ni adalah detoks yang menggunakan produk Shaklee, mengawal pemakanan dan aktiviti harian.

Detoks cara iReach ni terbahagi kepada beberapa bahagian. Kalau yang nak join detoks cara iReach ni, nanti saya explain panjang lebar.

 

 

Program Detoks Pilihan

Nanti, bolehlah nak buat detoks jenis apa. Boleh pilih mana yang berkenan di hati. Di antaranya ialah:-

1) Detoks Logam

2) Detoks Usus

3) Detoks Hati

4) Detoks Parasit

5) Detoks Seluruh Badan (Toksin)

 

Buat masa ni saya dah 2 kali buat detoks termasuklah detoks parasit.

Jom join group detoks parasit bersama-sama saya 🙂

Whatapps ke 019-9377380

Kita detoks parasit ramai-ramai, lagi seronok, lagi bersemangat, lagi syok!

 

Kalau nak buat detoks jenis lain pun boleh. Nanti saya masukkan ke dalam group. Apa-apa info berkenaan detoks akan dikongsi dari semasa ke semasa dalam group detoks tu.

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

ID: 1001144

 

2 Comments

  1. vitri June 23, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge