Kelebihan Blog Sebagai Medium Pemasaran Bisnes

Mesti ramai dah tahu pasal blog kan? Blog ni merupakan salah satu medium pemasaran yang masih releven dan sangat hebat sehingga sekarang.

Memang blog ni bukan untuk orang bisnes jer, malah banyak kategorinya. Ada blog peribadi, blog keibubapaan (parenting), blog kesihatan, blog politik, blog gaya hidup, blog travel dan macam-macam lagilah.

 

 

kebaikan mempunyai blog

 

Dalam dunia bisnes, blog memainkan peranan yang sangat besar mengikut acuan pembina blog tu.

Blog juga boleh menjadi penjana pendapatan utama buat seseorang yang menjalankan perniagaan, walaupun 100% adalah melalui medium blog.

Malah, kalau kene caranya, blog ni boleh jadi mesin duit buat kita. Tokey siap boleh round keliling dunia tapi msyukkk jer. Kaching-kaching sokmo!!

 

Kelebihan Blog Untuk Bisnes

 

Di antara kelebihan blog ialah:

🌐 Kandungan entri kekal dan mudah dicapai
🌐 Capaian pelanggan seluruh dunia tanpa had
🌐 Pelanggan yang cari kita
🌐 Boleh bergerak sendiri – sentiasa on 24 jam
🌐 Jimat kos sewa tapak, penyelenggaraan, utiliti, gaji pekerja dan sebagainya
🌐 Boleh jadi mesin duit walaupun kita sedang tidur

Dan banyak lagilah.

Cuma, sebelum kita menikmati kelebihan blog ni, ada usaha dan dan kesungguhan serta komitmen yang tinggi perlu kita curahkan.

Apatah lagi kalau kita nak blog kita jadi kesayangan incik Google.

Ni KIM share secara ringkas jerlah, kalau nak kupas panjang lebar, kene open table…eh…hehe…kena buat entri lain nanti πŸ™‚

 

Naimah Wahab
Founder of KIM Family
Suka Jana Pendapatan Melalui Blog

2 Comments

  1. Nandatrio November 25, 2017
    • Naimah Wahab November 26, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge