Kisah Sakit Sendi Lutut Dan Rawatannya

Sakit sendi atau sakit lutut ni memang sinonim dengan orang tua atau orang yang telah berusia. Namun ada di kalangan orang muda yang turut menghadapi masalah yang sama kan? Sendi bukan sahaja melibatkan lutut, malah bahagian tulang yang lain seperti tangan, kaki dan tulang belakang. Entri untuk kali ni kita fokuskan tentang sendi lutut ya sebab bila sebut sakit sendi, mesti ramai orang terbayangkan lutut kan?

 

Macam mana kisahnya berlaku sakit sendi atau lutut ni?

 

sakit sendi lutut

Sumber Gambar: Google

Di antara sebab berlakunya sakit sendi ini adalah ekoran kerana terhakis dan hausnya tulang rawan (cartilage). Punca utama tulang rawan ini menjadi haus dan terhakis pula adalah disebabkan kerosakan yang berlaku pada Collagen.

Collagen meliputi hampir 50% tulang rawan kita. Selepas berusia 20 tahun, Collagen tersebut akan mula rosak dan terhakis. Meskipun badan kita menghasilkan Collagen sendiri, namun jumlah tersebut tidak dapat menampung keperluan tulang rawan sedia ada.

 

punca sakit sendi lutut dan collagen shaklee

Sumber Gambar: Google

 

Apabila berlaku kerosakan pada tulang rawan, maka ia turut mengakibatkan bahagian tulang lain turut rosak. Besar akibatnya kekurangan Collagen ni kan?

 

Fungsi utama Collagen ialah:-

  • memberi rengangan kepada sendi
  • menjaga rangka lutut
  • memelihara tulang rawan yang mula rosak

 

Apabila Collagen mula rosak, lutut akan mula membengkak dan tulang pada bahagian lutut akan mula membesar melebihi rangka lutut. Keadaan inilah mengakibatkan rasa sakit yang amat sangat.

Walaupun pembedahan boleh dijalankan, mesti ramai yang nak elakkan daripada pembedahan kan? Memikirkan bilik bedah pun dah rasa gerun, apatah lagi nak kene ‘operasi’ kan? Lagipun kesan jangka panjang dan pendek akibat pembedahan tu pun kita kene tanggung.

Sebagai salah satu alternatifnya, kita boleh mencuba supplement dalam bentuk Collagen. Salah satu pilihan yang terbaik sudah tentulah Shaklee Collagen Powder.

 

Bagaimana Shaklee Collagen Powder Membantu Pengidap Sakit Sendi dan sakit Lutut?

 

Apabila mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP), Collagen dari SCP akan diserap oleh tubuh seterusnya akan meresap kebahagian sendi seperti lutut yang bermasalah tadi.

Seterusnya secara perlahan-lahan Collagen tersebut akan membaiki mana-mana bahagian yang rosak di samping menggantikan Collagen yang telah musnah.

Kemudian, secara perlahan-lahan juga bengkak akan mulai surut dan beransur pulih dan lutut dapat berada kembali semula ke dalam rangka asal.

Walaupun Collagen bersifat elastik, namun ianya sangat kuat. Berdasarkan ujian klinikal, SCP akan memberikan kesan yang amat ketara selepas 8 minggu walaupun sebelum tempoh tersebut sudah nampak perubahan positif.

Untuk kesan terbaik, perlulah konsisten selama 8 minggu berturut-turut. SCP adalah 100% semulajadi, jadi gunakan tanpa was-was. Semoga sakit sendi atau lutut anda beransur pulih dan hilang πŸ™‚

Selain daripada makanan sendi, Collagen ni sangatlah famous untuk KECANTIKAN dan AWET MUDA. Bukan sahaja masalah sendi dah pulih, dapat bonus makin berseri, sihat dan bertenaga lagi. Untuk stok 8 minggu, grab jer 4 kotak terus. Tapi kalau nak rebut peluang promosi Shaklee pada bulan Oktober 2013, ini dia promosi hebat lagi berbaloi-baloi!!!!!

 

collagen powder shaklee

 

Apa yang best sangat SCP ni?

Beli 1 Kotak Collagen, dapat FREE postage

Beli 3 Kotak Collagen, dapat HARGA AHLI + FREE postage + FREE Shaklee Membership

Beli 6 Kotak Collagen, dapat HARGA AHLI + FREE Postage + FREE Shaklee Membership (RM 65) + FREE 1 Kotak Collagen (RM 298) + FREE CoQ Health (Supplement untuk Jantung bernilai RM 124) + CASH BONUS Shaklee (RM 110) dan Jumlah keseluruhan BONUS anda ialah RM 597!!!

 

Kenapa Harga Ahli?

Kerana pembelian 3 kotak Collagen melayakkan anda mendapat Free Shaklee Membership sekaligus mendapat harga ahli. Kiranya daftar ahli secara percumalah ni πŸ™‚

 

Anda berminat untuk mendapat Shaklee Collagen Powder?

 

Cepat-cepat hubungi saya pada nombor yang tertera atau boleh mengisi Order Form atau Contact Form di bawah:)

 

Untuk melihat senarai produk Shaklee yang lain, bolehlah melihat Catalogue.

 

Terima kasih πŸ™‚

 

Shaklee Independent Distributor

 

One Comment

  1. Denaihati November 8, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge