Benarkah Vivix Merawat Kanser Tanpa Perlu Ubat Doktor?

Sebelum ni, bagi saya, apabila kita dah makan suplemen, dah tak perlu dah nak makan ubat. Buat apa nak makan ubat kan, dah ada suplemen. Semulajadi lagi! Anda pun, ada tak yang berfikiran sama macam saya?   Padahal, hakikat sebenarnya, kalau kita tak mahu sakit, lakukanlah langkah pencegahan dengan mengambil suplemen awal-awal lagi sewaktu kita …

Tips Memasak Cepat Untuk Penyediaan Berbuka Puasa

Bulan puasa ni agak mencabar sikit bagi mak-mak bekerja yang memang selalunya menyediakan hidangan berbuka puasa dan bersahur untuk keluarga. Walaupun pada bulan puasa ni, waktu pulang ke rumah selalunya lebih awal daripada biasa, tapi tugasan untuk menyediakan hidangan berbuka ni pun agak mengambil masa. Kalau kebetulan hari tersebut, mak-mak ni terlewat sampai kat rumah, …

Penemuan Interferon: Dr. Yasuhiko Kojima

Pernah dengar tentang interferon? Kenapa interferon ni penting untuk kesihatan tubuh badan kita? Interferon ni bukan sel tau. Tetapi interferon merupakan sejenis hormon. Interferon bertindak sebagai sistem pertahanan badan yang paling kuat apabila semua sel-sel sistem imun kita dilumpuhkan oleh virus. Kalau kita biasa menonton siri cerita Dr. Hoouse, mesti selalukan dengar penggunaan interferon untuk …

Cara Turunkan Berat Badan Dengan Mudah Sepanjang Ramadan

Apabila bulan Ramadan tiba, ramai yang ambil peluang untuk menurunkan berat badan. Bukan tak boleh, boleh tu memang boleh, tapi jangan lupa niat utama kita untuk beribadah dan mendapat rahmat pada bulan Ramadan yang penuh kemuliaan ni. Tapi kalau ada rezeki untuk kuruskan badan, apa salahnya kan? Yang penting, pilih cara yang menyihatkan.     …

3 Kesan Tidur Selepas Sahur

Lepas sahur, mesti ramai yang mengantuk kan? Biasanya menjadi satu kebiasaan untuk ramai orang melelapkan mata sekejap lepas sahur atau subuh ekoran terlalu mengantuk. Kalau yang jenis tak biasa bangun awal pagi atau bangun sebelum subuh, memang akan terasa liatlah sikit nak bangun sahur ni. Mengadap sahur pun mungkin dalam keadaan mata masih terkatup rapat…hehehe …

Kenapa Doktor Anti Suplemen?

Pernah tak, kalau kita sakit, masa kita pergi jumpa doktor dan tanyakan doktor, boleh tak kita nak makan suplemen, doktor tak benarkan. Malah ada sesetengah daripada doktor yang nampaknya betul-betul kecam dengan suplemen. Nampak benar doktor tu anti suplemen.       Suplemen atau makanan tambahan, adalah sesuatu yang masih kabur dan kurang diterima oleh …

Selamat Berpuasa, Salam Ramadan Al-Mubarak

Salam Ramadan Al-Mubarak buat semua kawan-kawan, juga pengunjung blog myliferia.com. Semoga kedatangan bulan Ramadan yang penuh kemuliaan ini mendatangkan keberkatan yang berlipat kali ganda. Selamat menjalani ibadah puasa serta meningkatkan amalan-amalan sunat yang lain.     Puasa ni diibaratkan perjalanan ritual kita ke sana. Bukan sekadar menahan lapar dan dahaga, tetapi menjinakkan segala nafsu yang …

Petua Kekal Bertenaga Ketika Berterawih

Dah tak lama lagi bulan Ramadan akan menjelma. Bila dah datang bulan puasa, mesti masjid surau akan penuh dengan jemaah kerana mereka ingin mengerjakan solat terawih. Biasanya orang lelakilah yang ramai. Kalau orang perempuan yang ada baby serta anak-anak yang masih kecil macam saya ni, solat terawih kat rumah jer. Cuma, selalu tak, bila time …

8 Resipi ESP Yang Enak & Mudah Disediakan

cara bancuh esp

ESP sekarang ni memang dah jadi kegilaan ramai orang. Yelah, bila dah masing-masing dah pekena ESP, lepas tu dapat rasa pula kesannya yang super best, sampai ESP sold out sokmo. ESP memang sedap jer kalau dibancuh kosong, tapi saya lagi suka bila dibancuh dengan fresh milk. Selain daripada itu, resipi ESP ni memang boleh dipelbagaikan …