Tips Minum 8 Gelas Air Pada Bulan Puasa

Bulan puasa ni, seharian kita tak makan dan minum. Kene pula kalau hari panas. Memang risau kalau badan terhidrasi. Bila badan kita kekurangan air, mulalah time puasa ni jadi lemah, lemau dan tak bermaya. Nak buat kerja pun tak larat, nak bersembang lagilah, takde mood langsung. Penat dan rasa nak tidur jer seharian. Meh saya …

Kenyang Sepanjang Hari Dengan Set Sahur Tip Top

Sahur ni tak ramai yang rajin bangun, tapi bersahhur ni adalah sesuatu yang sangat disyorkan oleh agama. Malah melewatkan sahur tu lagi bagus. Memang berat mata nak bangun awal-awal pagi kan. Nak-nak kalau kita ni jenis bangun time dah dekat nak subuh. Habis, takkan nak “tuang” sahur sokmo. Kurang pahala puasa nanti. Lagipun, bersahur ni …

Resipi Lala Masak Lemak Kuning Mudah & Sedap

Ni pertama kali ni KIM nak masak lala. Google resipi banyak juga masakan lala bergoreng. Nak buat lala goreng pedas, ada lagi rakyat jelata yang masih batuk-batuk. Karang makin rancak pulak batuk tu. Jadi KIM buat lala masak lemak. Orang Terengganu panggil masak lemak kunyit kuah (lengkuas). Biasanya masakan macam ni sedap sangat untuk daging …

3 Resipi Cinch Shake Vanila Pengganti ESP

Seperti ESP, Cinch Shake ni pun sumber protein juga. Cuma Cinch Shake ni ada tambahan nutrisi lain, contohnya Luicine. Luicine kalau orang nak kurus dan selalu workout, ia akan bantu kita dapatkan body yang firm. Siapa tak mahu body nampak fit dan firm kan?       Jom saya kongsikan 3 resipi Cinch Shake Perisa …

Throwback; Memori Di Niagara Falls New York USA

Kalau melawat New York, menjadi seperti satu kemestian untuk singgah ke Niagara Falls. Niagara Falls ni adalah air terjun yang berbentuk ladam kuda (tapak kaki kuda). Niagara Falls ni merupakan air terjun yang berada di sempadan negara Amerika Syarikat dan Kanada. Tak silap saya, dah 3 kali kami ke Niagara Falls ni. Dua kali sebab …

2 Resipi Nutriferon Untuk Kuatkan Sistem Imun Tubuh

Sekarang ni musim satu keluarga kene batuk, demam, selsema dan sakit tekak. Kami pun tak terkecuali. Jadi nak kuatkan imun tubuh, kami makan Nutriferon. Nutriferon ni biasanya saya dan anak-anak makan macam tu jer. Koyakkan sachet Nutriferon ni, lepas tu pakat tuang dalam mulut. Budak-budak suka, siap berebut-rebut lagi nak makan. Nutriferon merupakan suplemen Shaklee …

Throwback; Pengalaman Musim Luruh Ke Shenandoah National Park US 091108

Alhamdulillah, pada 9 Novermber 2008, kami diberikan rezeki untuk berkunjung ke Taman Negara Shenandoah, US ketika musim luruh. Sepanjang perjalanan ke sana, memang mata tak puas memandang warna warni lukisan alam musim luruh. Pelbagai kombinasi antara warna merah, oren, kuning, coklat dan ada sebahagiannya masih berdaun hijau memang sangat menakjubkan, Subhanallah. Masa ke Shenandoah ni, …

Kenapa Vivix Adalah Suplemen Kesihatan Terbaik

Perasan tak, kalau kita tanya pakcik “Google” berkenaan pelbagai jenis cara nak atasi masalah kesihatan kita, mesti berderet-deret pakcik ni cadangkan pengambilan Vivix. Usih, sana-sini Vivix. Vivix Vivix Vivix!!!! Kenapa Vivix? Jom kita baca dialog di antara Adik Manis dan Akak Cun ni.     Si Adik Manis bertanyakan Akak Cun Berkenaan Vivix. Adik Manis: …

Produk Bantu Kempiskan Perut Untuk Hilangkan Buncit

2 tahun lepas, saya pernah ditegur, eh, mengandung ke? I’m like, “What??? Perut aku nampak sangat ke buncitnyer, malunyer”. Ni dialog dalam hatilah. Memang segan sangat rasa. Sebenarnya memang saya mengandung, tapi masa tu saya tak tahu dan perasan yang saya mengandung. Pregnant kalini tak nampak sangat tanda macam yang sebelum ni. Beli pregnancy test …