Pengalaman Kecutkan Ovarian Cyst Tanpa Bedah Puan Hanisah

Ovarian Cyst adalah ketumbuhan bukan kanser yang berlaku pada bahagian ovari ibu hamil. Cyst ni biasanya dikesan secara kebetulan sewaktu ibu hamil menjalani pemeriksaan ultrasound untuk melihat perkembangan baby di dalam kandungan.

Cyst sering berlaku kepada semua wanita termasuk wanita mengandung kerana ia melibatkan proses kesuburan wanita. Terdapat pelbagai jenis cyst yang boleh berlaku kepada ibu hamil.

Setiap bulan sewaktu kitaran subur seseorang wanita, ovari akan melepaskan ovum yang telah matang. Secara normalnya, bekas ovum/telur wanita tadi akan mengecut.

Namun, ada kalanya ia tidak mengecut seperti asal dan biasanya akan mengandungi cecair atau darah. Keadaan ini dan ditambah pula apabila ianya terus membesar, ia dikenali sebagai ovarian cyst.

 

Rawatan Cyst Ibu Mengandung

Kebiasannya, sekiranya cyst pada ibu hamil dikesan pada hujung kehamilan, ibu tadi akan diberi pilihan untuk caesar atau bersalin secara pembedahan. Jadi, setelah bayi dilahirkan, cyst tersebut akan dikeluarkan bersama-sama dengan bayi tadi.

Sebaliknya, sekiranya cyst tersebut dikesan sewaktu awal (trimester pertama) kehamilan, ibu terbabit diminta tunggu terlebih dahulu. Ini kerana, pembedahan hanya boleh dijalankan pada trimester kedua, lebih kurang pada minggu ke-12.

Jadi, dalam tempoh menunggu ni, doktor akan membuat pemantauan samada cyst tersebut semakin membesar atau hilang dengan sendirinya.

Di sini KIm kongsikan pengalaman Puan Hanisah Mansor yang telah berjaya mengecutkan cyst 7 cm beliau sebelum pembedahan dijalankan. Alhamdulillah.

Menurut ibu ini, beliau mengamalkan Set Vitamin Mengandung Premium Shaklee secara konsisten semasa kehamilan beliau yang turut mempunyai ovarian cyst.

 

 

Pengalaman Puan Hanisah Kecutkan Cyst Semasa Mengandung

 

Berikut merupakan perkongsian Puan Hanisah yang telah berjaya mengecutkan cyst beliau tanpa perlu menjalani pembedahan. Memang pengalaman yang mendebarkan.

 

 

testimoni hilangkan cyst semasa hamil

 

 

Kalau orang kata jangan minum ESP sebab SOYA, boleh sebabkan KANSER, CYST, FIBROID, mama orang pertama yang BANGKANG.

Ketegaq (stubborn)!

Sebab mama sendiri dahulu, ada OVARIAN CYST, 7 cm tau!

Doktor tak boleh operate buang cyst tu sebab mama PREGNANT (early pregnancy).

Kena sabar tunggu sampai 12 minggu baru boleh operate.

Dotor bagitau risiko cyst boleh pecah dan sebabkan infection pada pernakan atau ovari boleh berpusing.

SCARY tau!

Memang TAKDE UBAT atau SOLUSI untuk mama masa tu. Memang tawakkal (berdoa) dan teruskan ambil SET MENGANDUNG SHAKLEE, termasuk ESP.

Alhamdulillah, sebelum minggu ke-12, cyst mama dah KECUT SEPENUHNYA. Tak perlu operate pun.

Baru ni,ada yang bertanya pada Dr. Bruce Daggy masa LANDMARK STUDY ROAD TOUR tu. Kesan SOYA (ESP) yang mengandungi PHYTOESTROGENdan punca KANSER. Dia kata, sepanjang research (kajian) dia memang TAKDE BUKTI (findings pun.

Lagipun katanya, PHYTOESTROGEN (yang dalam ESP) itu LEMAH, tidak sekuat seperti ESTROGEN yang ada dalam badan manusia. Yang boleh sebabkan lelaki jadi lembutatau menjadi punca kanser. Yang ni memang SCIENTIFICALLY PROVEN.

Lagipun, soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP ni adalah SOYA NON_GMO yang tidak diubah genetik (baka), daripada BENIH sampai PENGELUARANNYA.

ESP ni dihasilkan sejak tahun 1951. Produk 50 tahun lebih. Bukan setahun dua. Kalau betul bahaya, dah tentu berapa ramai orang yang MATI SEBAB KANSER kerana mengambil ESP. Tapi sebaliknya, yang dok amalkan ESP, makin SIHAT dan BEBAS KANSER.

Sebab apa tau?

Sebab, selain daripad NON-GMO, cara pemprosesan pun membezakan kualiti soya. ESP dicuci dengan AIR (bukan alkohol), diproses dalam suhu yang rendah.

Jadi, ISOFLAVONES, GENISTEIN dan DAIDZEIN kekal dalam soya ESP.

Isoflavones ni sangat membantu merendahkah paras KOLESTROL, OSTEOPOROSIS dan SAKIT JANTUNG.

Genistein ni yang mengekang pertumbuhan dan perebakan kanser, ia memusnahkan radikal bebasdalam badan sebalum ia menukarkan sel DNA kepada sel KANSER. Serta sangat baik untuk UTERUS, OVARI dan PROSTAT.

Jadi, lepas dah rasa sendiri dan jadi TESTIMONI ESP, memang mama tak faham kenapa orang cakap ESP bahaya.

Oklah, Dr. Bruce Daggy cakap, tak boleh percaya testimoni je. Kene ada research (kajian). And yes, CLINICALLY PROVEN to be safe too!

Jangan risau lah naaa.tapi mama tak tahulah soya lain. Mama cerita ni soya ESP lah.

(Alamak, kan dah terpanjang! Thanks sebab sudi baca sampai habis. Memang banyak fakta yang nak share supaya korang faham)

– Puan Hanisah Mansor

 

Jadi, betullah yang soya boleh sebabkan ovarian cyst ni adalah mitos ajer, kan? Khasnya soya ESP.

Puan Hanisah ni bukan sahaja mengamalkan Set Vitamin Kecutkan Cyst Shaklee, malah turut menjaga pemakanan. Ambil makanan yang elok untuk bantu cyst mengecut. Meninggalkan pantang larang pengidap cyst juga sangat penting.

Megenalpasti punca dan simptom pengidap ovarian cyst juga akan membantu para ibu untuk mengesan penyakit ini lebih awal. Apabila ia lebih awal dikesan, maka cyst ini lebih mudah dan cepat dapat dirawat.

Ingin berikhtiar mengecutkan ovarian cyst semasa mengandung seperti Puan Hanisah Mansor ni? Klik ikon di bawah sekarang untuk tempahan. Semoga cyst ibu-ibu akan hilang segera sebagaimana Puan Hanisah.

 

 

cara buat pembelian vivix online

 

Rakan Hamil Ibu,  🙂

 

Naimah Wahab

WhatApps: 019-937 7380 (www.wasap.my/60199377380)

Email: myliferia@gmail.com

Shaklee ID: 1001144

 

 

3 Comments

  1. Dila August 29, 2017
  2. mrhanafi August 30, 2017
  3. titan September 7, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge