Pengalaman Puan Aya Atasi HB Rendah Semasa Hamil

Puan Aya Chalo ni setiap kali mengandung mesti anemia, kalau dia anemia, mengandunglah dia namanya. Kakak dia, Puan Lin Chalo adalah nak perkenalkan makanan tambahan yang kaya dengan Zat Besi (Iron) pada dia tapi dan-dan tu jugak dia tolak. Anti betul lah dia tu.

Padahal ni dah mengandung anak ke-3. Mengandung kedua-dua orang anak yang terdahulu pun Puan Aya ni anemia. Bacaan HB tetap rendah.

Tapi bila lagi 6 minggu nak besalin, dia masih lagi anemia. Mulalah gelabah kancil orang kata. Bayangkan, bacaan HB masa tu 8.7 jer. Rendah sangat ni. Puan Aya dan baby beliau memang boleh berada di dalam risiko yang sangat bahaya kalau berterusan macam ni.

 

cara cegah anemia semasa hamil

 

cara cegah anemia semasa hamil

Lepas tu, Puan Aya ni pun buat keputusan nak try suplemen yang kakak beliau cadangkan tu. Pada beliau, try jelah kan,  mana tahu ok ke. Ala-ala untung sambut timbul, untung batu tenggelam, gitu.

Apa yang paling mengejutkan beliau ni, lepas jer 2 minggu amalkan suplemen tersebut, bacaan HB beliau naik ke paras normal iaitu 11 dan ke atas. Beliau macam terkejut sangat dan rasa tak percaya, nurse kat klinik beliau, lagilah terkejut.

 

cara cegah anemia semasa hamil

 

Dek kerana dah kene penangan Shaklee, apabila mengandung anak ke-4, Puan Aya Chalo ni terus mengamalkan shaklee sewaktu hamil dan Alhamdulillah, sejak daripada awal kehamilan lagi, beliau langsung tidak mengalami anemia.

 

 

Testimoni Puan Aya Chalo Naikkan Bacaan HB Dalam Masa 2 Minggu

 

cara cegah anemia semasa hamil

 

cara cegah anemia semasa hamil

 

Set Vitamin Mengandung Premium Shaklee ni memang telah banyak membantu ramai para ibu yang mengalami masalah bacaan HB rendah. Gabungan lengkap vitamin dan mineral yang terdapat di dalam set ini memang memenuhi keperluan badan ibu dan bayi.

Sebab itulah, di samping mengamalkan makanan yang boleh naikkan HB serta senaman bantu cegah anemia, pengambilan suplemen juga sangat penting bagi memastikan bacaan HB sentiasa normal.

Ikuti juga kisah Pengalaman Puan Yaya dan Puan Azlinda Yang Berjaya Mengatasi Masalah HB Rendah Semasa Mengandung dalam masa yang agak singkat. Lebih kurang dengan Puan Aya juga lah.

Kalau para ibu nak try Set Vitamin Mengandung Premium bagi mengatasi masalah anemia yang sedang dihadapi, boleh hubungi saya seperti di bawah. Boleh juga klik pada link Order Sendiri Shaklee sekiranya ibu-ibu mempunyai kad kredit atau debit.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

6 Comments

  1. Azwan August 16, 2017
    • Naimah Wahab September 14, 2017
  2. JMR August 16, 2017
    • Naimah Wahab September 14, 2017
  3. Sani August 17, 2017
    • Naimah Wahab September 14, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge