Pengalaman Turun Berat Badan Dalam Masa 2 Minggu Sahaja

Sebelum ni berat saya memang duk menghala ke angka 60 dan ke atas.

Berat dan lemau je rasa badan.

Kalau dah berat nak cecah 60 KG dengan tinggi ala-ala model ni, jawabnya BMI mestilah duk kat kategori merah, tak menyokong langsung!

Tapi yang saya perasanlah, sejak buat detoks parasit dan detoks logam haritu, memang berat mudah nak turun.

Biasanya berat dalam 55 – 56 KG gitu. Kalu ikitkan cadangan apps BMI ni, saya berat ideal saya dalam 54 KG.

 

 

tips turunkan berat badan

 

 

I’m like “lalalalalala”

Sebenarnya, kita buat detoks ni tujuan asalnya adalah untuk kesihatan.

Macam detoks parasit sebab nak singkirkan parasit dalam badan. Parasit kan tinggalkan toksin.

Detoks logam pula nak buang logam-logam berat.

Kita mana tahu makanan laut yang kita makan tu ada merkuri ke tak, cat, dan persekitaran kita ni banyak sangat mende yang memudaratkan kesihatan.

Tapi memang antara kesan sampigan utama buat detoks ni, orang yang terlebih berat badan boleh jadi makin kurus, kulit makin cantik, badan makin ringan lawas dan macam-macam lagilah yang best.

Craving pada makanan rapu, manis dan tak elok pun kurang.

Buat detoks parasit yang pertama tu pun saya buat 5 hari jer.

Bila buat eat clean tu yang 14 hari.

Bila ramai yang tegur kurus, malah ada yang kata, “kenapa kurus sangat” tu, sampai buat jadi kaget kejap…muekekekeks

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge