Rawat Buah Pinggang Bocor Cegah Dialisis & Jangkitan Paru-paru

Nephrotic Syndrome ni kita jarang dengar, tapi kalau sebut buah pinggang bocor, mungkin ada di kalangan kita yang biasa dengan perkataan ni. Dua-dua ni adalah masalah yang sama.

Salah satu simptom yang sangat ketara bagi pengidap buah pinggang bocor ni ialah air kencing berbuih. Tapi kebanyakan daripada kita masih tidak “alert” tentang perkara ini kerana menganggap ianya adalah perkara biasa.

Buah pinggang bocor ni tidak wajar dibiarkan kerana boleh mengakibatkan pesakit perlu menjalani dialisis serta jangkitan paru-paru. Apabila dah berada di tahap ni, memang kehidupan seharian akan berubah 360 darjah.

Mari saya kongsikan sharing daripada salah seorang isteri kepada pesakit buah pinggang bocor ni.

 

Diagnos Buah Pinggang Bocor


Bermula kisah bila KAKI suami saya SEMBAB, kemudian diikuti tangan, kemudian MUKA. Kami naik risau.

 
Apabila pergi kecemasan doktor tahan observation ward untuk ambik urin 24jam. Bacaan protein masa tu +26. Allahuakbar sungguh saya tak pernah dengar tentang Nephrotic Syndrome/Buah pinggang bocor. Baru tau AIR KENCING BERBUIH tu salah satu tanda awal tapi suami tak alert dan ingat ianya normal. Tak tidur malam saya mencari maklumat tentangnya.

 
Rupanya jika dibiarkan boleh sampai kena dialisis dan boleh jugak dapat jangkitan paru-paru. Risau jangan nak cakap la sebab arwah abah saya sendiri di prnghujung hayatnya meninggal disebabkan buah pinggang gagal berfungsi.

Rawatan Doktor Bagi Buah Pinggang Bocor

Doktor bagi steroid dan beberapa ubat lain untuk kawal kolesterol dan bengkak kaki. Bila buah pinggang dah ada masalah kolesterol tiba-tiba naik, tekanan darah pun naik.

 
Doktor bagi pilihan katanya kalau setuju untuk biopsi, steroid jangan makan dulu pulangkan balik pada hospital. Kami bincang dan pulanhkan steroid dan kami setuju untuk biopsi. Sebenarnya dalam tempoh tunggu tarikh kami nak ikhtiar dengan Vivix.

 
 

Perkembangan Penyakit Buah Pinggang Bocor

 
Sebotol Vivix, bacaan urin menurun. Doktor dah stop semua ubat. Bila 3 botol bacaan urin terus negatif (gambar) dan doktor terus cancel untuk biopsi bila tengok result darah, kolesterol semua cantik.

Syukur alhamdulillah. Banyak hikmahnya. Dengan asbab sharing kisah suami saya ni dah ramai yang bermasalah sama dah ikhtiar dengan Vivix dan dapat #shakleeeffect yang bagus.

– Puan Tinie Badri

 

 

ubat Nephrotic Syndrome buah pinggang bocor

 

Alhamdulillah, dengan berikhtiar dengan Vivix, Allah izinkan kesembuhan kepada suami Puan Tinie Badri ni. Dah tak perlu menjalani biopsi. Pada masa yang sama juga, keputusan darah dan kolestrol suami beliau pun cantik sangat.

 

Cara Order Vivix Bagi Membantu Masalah Buah Pinggang Bocor

Sekiranya anda ingin order Vivix sendiri menggunakan kad kredit atau debit sebanyak 3 botol sebagaimana yang telah memberi kesan positif seperti suami Puan Tinie, sila klik pada ilon di bawah:-

 

beli sekarang

Sekiranya memerlukan bantuan atau penerangan, boleh hubungi saya segera ya.

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: