Throwback; Musim Salji Pertama Di US

Musim salji pertama sewaktu KIM berada di US adalah pada tahun 2009. Tapi Tahun 2009, salji turun tak berapa lebat sangat. Ala-ala segan gitu. Oklah juga salji tak lebat, kalau tak, gigit jarilah KIM tengok snow tu.

Sebabnya, bulan Februari 2009, KIM dalam pantang anak sulung KIM. Anak pertama lah katakan, takdenyer nak keluar musim sejuk-sejuk ni. Jenis taat berpantang….hihihi

GambarKIM ada ambil dari tingkap, tapi mana ntah simpan.

Musim salji pertama yang KIM betul-betul nikmati adalah pada musim salji yang seterusnya tapi pada tahun yang sama iaitu Disember 2009.

Huiiii, boleh tahan lebat jugaklah. Terus dapat ribut salji.

Meh layan gambar 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pada Februari 2010, snow datang lagi. Kiranya masih dalam musim salji lah. Salji lebat kali kedua ni, kalau tak silap KIM, ni antara ribut salji terburuk jugaklah dalam sejarah US selepas 100 tahun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snow ni, time lepas ribut, memang sangat cantik. Macam permaidani. Kalau nak bergambar, time ni lah paling cantik dalam gambar. Bila dah kenderaan lalu-lalang, permandangan terutamanya kat area jalan-jalan tu, dah jadi kotor dan tidak menarik.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: