Tips Bisnes Lebih Mudah Bila Ada Mesin Duit

Best kan, time kita tak buat apa-apa, tiba-tiba duit masuk. Malah, ada kalanya, tak sedar pun duit orang bank in. Tahu-tahu, bila dah hujung bulan, eh, awatnyer terlebih macam jer duit dalam akaun.

Bila dah disiasat, ooooo….baru tahu yang duit tu semua datang daripada​ mesin duit yang dah lama kita pasang.

Anda tahu tak apa dan macam mana nak pasang mesin duit ni?

Mesin duit yang saya maksudkan ni, blog ni lah.

Kenapa blog? Apa kaitan blog dengan mesin duit?

Cuba anda bayangkan, ramai yang masih contact saya sehingga sekarang bertanyakan Vivix untuk masalah batu karang.

 

 

tips perniagaan yang menguntungkan

 

 

Diaorang dapat nombor telefon saya melalui entri tersebut dalam blog myliferia.com ni lah.

Sedangkan entri tersebut telah ditulis pada 18 Februari 2016.

Kiranya, dah setahun lebih lah kan?

Maknanya kat sini, bila kita tulis blog, walaupun entri tu tulis sekali jer (memang ada 1 je pun entri berkenaan batu karang ni) tapi hasilnya kita dapat berkali-kali.

Malah hampir sepanjang hayat selagi blog kita tu masih aktif lah.

Nak lagi syok, pihak syarikat yang saya join ni sediakan fungsi eSell untuk pelanggan buat order barang sendiri secara online.

Maknanya, pelanggan yang jumpa entri saya berkenaan batu karang ni, kalau diaorang nak order terus, klik jer pada pautan atau ikon yang berkaitan.

Nanti mereka akan dibawa ke bahagian pembelian online.

Ikut jer arahan, buat pembayaran menggunakan kad debit/kredit, malah kad ATM tu pun boleh (bukan pergi bayar kat ATM machine tau…hihi).

Lepas tu tunggu jer barang sampai dalam masa 1-5 hari bekerja.

Mudah kan? Tak perlu nak hassle atau terpaksa menunggu respon kita kalau kebetulan kita tak dapat nak jawab on time.

Tapi memang ada pun pembeli yang jenis suka buat belian sendiri.

Nak tengok contoh?

Boleh klik pada ikon di bawah:-

 

cara buat pembelian vivix online

 

Mudah kan?

Kalau dah terbuat order, guna jelah twinpack Vivix tu. Gerenti puas hati dengan kesan dia.

Lepas ni, repeat order lagi….hehehe.

Bila orang order melalui eSell nilah yang buatkan kita tiba-tiba “yahoooo, makcik kayo… Alhamdulillah2” 😂😂😂

Tapi, di sebalik syoknya ada mesin duit a.k.a blog ni adalah kerja keras yang perlu kita lalui. Pastikan diri tidak berputus asa untuk update blog.

Kalau rujuk orang yang dah berjaya buat untung berangka-angka dengan blog ni, memang kene rajin update blog. 1 entri sehari. Kalau boleh sampai 2-3 entri sehari, lagi bagus.

Biasanya, beri masa antara 3-6 bulan untuk bina content.

Jangan baru seminggu dua buat entri, takde orang contact, kita dah give up.

Sangatlah tak boleh macam tu, okay!

Normal juga kalau orang duk tanya itu-ini, tapi akhirnya tak jadi beli.

Kita perlu hadapi banyak rejection dulu sebelum datangnya customer yang jenis kita explain je lebih kurang, terus bank in.

Malah, saya pernah dapat customer yang beberapa kali duk bertanyakan nombor akaun sebab nak bank in duit, sampaikan saya naik segan. Tak percaya pun ye. Boleh macam tu? 😀

Lagipun kan, kalau customer daripada blog ni, biasanya memang jenis customer yang serius buyer. Memang betul-betul nak beli barang.

Jangan tak tahu, pernah student beli Vivix dengan saya tau. Asalnya dia nak beli Set Kulit Cantik yang basic jer. Kemudian dia sendiri yang pergi buat bacaan. Lepas tu bagitau saya nak try Vivix.

Ada seorang hamba Allah ni, dia pernah order twinpack Vivix dengan saya untuk masalah Vertigo yang dihidapinya. Alhamdulillah, katanya Vertigo tu dah kembali normal.

Entri berkenaan Vertigo ni pun saya tulis dah setahun lebih, pada 21 Mac 2016.

Dia beli twinpack Vivix dengan saya pada November 2016, iaitu selepas 8 bulan.

3 kisah ni adalah contoh bagaimana saya mendapat customer melalui blog. Malah mereka semua dah register ahli dah pun.

Walaupun ada di antaranya adalah ahli keluarga serta kenalan lama, tapi blog sangat berperanan untuk menambahkan keyakinan mereka untuk mendapatkan produk dengan kita.

Ni belum lagi dikira customer daripada luar negara.

Blog memang berikan capaian tanpa sempadan. Syok woooo.

Nampak tak kat situ? Nampak tak?

Yang penting, teruskan update blog, buat sharing, jaga customer elok-elok.

Kalau nak tips bisnes lebih best lagi atau cara nak buat blog jadi mesin duit, boleh lah whatapps 019-937 7380 atau klik terus pada pautan  https://goo.gl/JXQ3bC.

 

Jangan lupa juga, kalau nak biar mesin duit tu terus bekerja untuk kita, pastikan juga produk yang kita jual tu adalah betul-betul berkesan, selamat dan mesra alam. Kalau buat servis, biarlah yang betul-betul mantap. Berkat pun berkat kan?

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

2 Comments

  1. Azwan April 7, 2017
    • Naimah Wahab April 14, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge