Tips Bisnes Produk Kesihatan Buat Kita Confirm Yakin Nak Jual

Sekarang ni kan, memang berlambak-lambak produk kesihatan yang dijual kat pasaran kan? Sebabnya dah ramai orang sedar tentang betapa pentingnya nak jaga kesihatan.

Produk kesihatan ni dijual daripada yang simple hinggalah yang complete, daripada seawal usia bayi sehinggalah usia warga emas.

Tapi, sangat-sangat sedih dan membimbangkan apabila banyak sangat produk yang menggunakan nama kesihatan yang mengandungi bahan kimia berbahaya.

Tak baik lah kan? Kita dapat untung juta-juta tapi pengguna juga yang terpaksa menanggung kesan buruk akibat penggunaan produk yang berbahaya sepanjang hayat.

Kesian sangat kat diaorang.

Jadi, kalau nak buat bisnes kesihatan, perlulah pastikan produk yang kita nak jual tu biar betul-betul berkesan, selamat serta mesra alam.

Oke, meh saya kongsikan 2 tips yang wajib ada jika ingin menceburkan diri dalam bisnes produk kesihatan ni.

 

 

Tips Nak Bisnes Produk Kesihatan.

 

1) Syarikat Ada Landmark Study

 

cara pilih suplemen terbaik

Bekerjasamalah dengan syarikat yang ada Landmark Study sahaja. Sebab ianya dibuktikan berkesan secara klinikal dan bukan testimoni buta.

Banyak kan kat pasaran ni, pelanggan nak membeli kerana terpengaruh dengan testimoni yang sungguh “wwowww!!!”. Padahal, ramai je penjual produk kesihatan yang siap ambil dan crop testimoni produk lain.

Paling dasyat lagi, diaorang yang jual produk tu, tak ambil pun produk tersebut kerana tahu ada bahan yang tak elok kat dalam produk berkenaan.

Tapi ianya tak boleh dilakukan dengan adanya Landmark Study.

 

Kenapa Landmark Study?

Secara ringkasnya, Landmark Study ni adalah kajian yang dijalankan ke atas manusia bagi melibatkan kesan jangka panjang pengambilan suplemen.

 

cara pilih suplemen terbaik

 

Golongan yang terlibat ialah yang ambil suplemen brand lain, pengamal suplemen Shaklee lebih daripada 20 tahun serta yang tak ambil sebarang suplemen.

Landmark Study ni dilaksanakan oleh pihak ke-3 yang tiada kepentingan dengan Shaklee.

Keputusan Landmark Study akan di”publish” tanpa kompromi dan keputusannya adalah seperti carta di bawah:-.

 

cara pilih vitamin terbaik

 

Lebih memeranjatkan, tahap kesihatan pengguna vitamin lain terbukti secara saintifik lebih teruk berbanding orang yang tak makan apa-apa vitamin.

Sebab tulah, ada yang kata lebih baik tak makan apa-apa vitamin.

Jadi, tanyakan Landmark Study daripada syarikat vitamin yang anda amalkan sekarang supaya kesihatan anda tidak terjejas.

 

cara pilih suplemen terbaik

 

2) Kelulusan KKM

 

cara pilih suplemen terbaik

 

Terlalu banyak produk beracun di pasaran. Jadi, pastikan produk yang dijual benar-benar sudah mendapat kelulusan bertulis Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), bukan acah-acah baru nak mohon.

Produk Shaklee yang masuk Malaysia ni memang semuanya mendapat kelulusan kecuali yang berada di dalam kategori makanan seperti Vivix, Performance Drink, Nutriferon.

Memang kategori makanan tak perlukan kelulusan KKM. Macam orang jual nasi lemak bungkus tu, tak pernah lagi kita jumpa ada cop mohor KKM kat bungkusan tu kan?  😀

Jadi, kalau memang betul-betul serius nak terlibat dengan bisnes produk kesihatan ni, dapat penuhi 2 points utama yang agak kritikal dan penting ni sudah dikira agak memandai.

Sebabnya, kita berbisnes ni, bukan setakat nak mencari untung sahaja, tapi biarlah ada keberkatan.

Setiap apa yang kita kongsikan tu kan akan dikira sebagai amalan kita, kan?

Kalau kita menjadi penyebab orang mendapat mudarat tanpa sengaja pun kita dah rasa bersalah yang amat sangat (bagi yang sedarlah), apatah lagi bila kita fikirkan balik kesalahan yang sengaja kita buat.

Oke, berniagalah secara sihat dengan kita niatkan nak tolong seramai yang boleh orang lain untuk mendapatkan kualiti kesihatan dan kehidupan yang lebih baik di samping alam yang harmoni.

Ada sesiapa berminat nak ceburi bisnes produk kesihatan yang pada akak memang terbaik ni?

Boleh whatapps 019 937 7380 atau klik link https://goo.gl/JXQ3bC.

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge