Turning Point Dalam Hidup Mampu Mengubah Diri Seseorang

Mengenali Shaklee bukan sebab bisnes semata-mata tapi Shaklee telah banyak mengubah persepsi dan amalan seharian KIM khasnya dalam penjagaan kesihatan.

KIM bukanlah pengamal kesihatan tegar atar jenis strict yang melampau tapi sejak terdedah dengan betapa pentingnya menjaga kesihatan ni, KIM menjadi agak selektif dalam memilih makanan atau minuman.

Macam sekarang ni, seboleh mungkin memang nak elakkan anak-anak makan jajan tapi kadang-kadang kesian jugak tengok diaorang macam nak kempunan kan.

So, apa yang KIM mampu buat buat masa ni adalah kawal kekerapan serta kuantiti pengambilan makanan ringan anak-anak.

Biasanya KIM akan baca kandungan dulu. Macam kerepek kentang kan, memang budak-budak suka.

Bila jumpa kandungan ringkas macam kentang, garam dan minyak, itulah yang KIM pilih.

Tapi bukannya saja-saja pergi beli dan kasi diaorang makan.

Paling best juga, dengan mengamalkan detoks parasit dan detoks logam menggunakan sokongan produk produk Shaklee, berat badan KIM yang susah bear nak turun dulu, memang agak terkawal sekarang tanpa perlu KIM nak ikat perut.

Detoks ni KIM amalkan selepas anak kedua berusia 3-4 bulan tak silap.

Alhamdulillah, sampai mengandung anak ke-4 pun berat badan masih terkawal.

Walaupun berat badan KIM bukanlah kategori obes melampau tapi pernah merasalah juga BMI tergelincir dari paras normal.

Memang tak syok. Rasa tak selesa badan, keyakinan diri pun kurang. Paling risau kalau ada masalah kesihatan lain.

Alhamdulillah, Shaklee menjadi salah satu turning point dan asbab untuk KIM lebih berkesedaran tentang kesihatan.

Bukan untuk diri dan keluarga sendiri jer, juga untuk semua.

Naimah Wahab

019-937 7380

2 Comments

  1. Puteri January 14, 2018
    • Naimah Wahab January 20, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge