Cara Berhentikan Darah Haid Berpanjangan Lebih 15 Hari

Sebagai seorang wanita yang mempunyai kitaran haid normal, adalah sesuatu yang agak menggusarkan bila datang haid, tiba-tiba jadi lama, malah lebih daripada 15 hari.

Mesti berselirat kepala duk memikirkan kemungkinan masalah kesihatan wanita lain yang nak muncul kan?

Kan kalau dah lebih 15 hari dah jadi darah istihadah atau darah penyakit. mana tak gerun kan?

Jom kita ikuti kisah Puan Khadeejah Hasmad berhubung pengalaman beliau mengatasi masalah darah haid yang berpanjangan sehingga melebihi 15 hari.

Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari. 

Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke – 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula.

Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke? 

Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut

Lantas saya jumpa pakar sakit puan. 

Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan. 

Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali. 

Stress rasa. 

Saya sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.

Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan? 

Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat. 

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap. 

Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan. 

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor. 

Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa. 

Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard. 

Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein. 

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause. 

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad. 

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar. 

Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah. 

Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul. 

Syukur alhamdulillah. Syukur. 

Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan. 

 

Inilah suplemen yang membantu Puan Khadeejah Hasmad bebas daripada belenggu masalah haid berpanjangan beliau.

 

 

kitaran haid kembali normal

 

Masalah haid yang tidak normal ni, walaupun biasa berlaku di kalangan wanita lepas berkahwin, yang anak dara ni pun tidaklah terkecuali.

Bayangkan, daripada terpaksa berhadapan dengan masalah haid yang berpanjangan selama 3 bulan (seperti jangkaan doktor), dalam masa seminggu jer, masalah ni dah settle.

Syukur sangat kan? Takdelah leceh sangat terutama part nak solat ni. Jenuh lah nak kene tukar pad tiap-tiap kali nak solat selama 3 bulan kan?

Yang penting, segera bertindak macam puan Khadeejah Hasmad ni.

Nak dapatkan Set Detoks & Haid Kembali Normal, boleh whatapps ke 019-9377380 ya.

 

Banyak Sangat Nak Telan, Boleh Tak Nak 1 Jenis Suplemen Jer?

Boleh!

Saya syorkan anda mencuba Vivix.

 

cara rawat penyakit buah pinggang

Untuk mengatasi masalah haid berpanjangan ini, saya syorkan untuk anda mencuba terus 2 botol Vivix. Dengan 2 botol Vivix ni, pengambilannya adalah lebih memberi kesan.

Whatapps saya untuk mendapatkan cara pengambilan Vivix terbaik.

Boleh hubungi saya kalau nak lebih untung dengan whatapps di nombor 019-9377380 atau boleh order sendiri twinpak Vivix dengan klik pada pautan:-

Order 2 Botol Vivix

Semoga asbab berikhtiar dengan Vivix, Allah izinkan darah haid anda berjalan lancar dan kembali normal serta menjadikan kehidupan seharian anda lebih tenang. 🙂

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

6 Comments

  1. ema dania June 22, 2017
    • Naimah Wahab July 4, 2017
    • Naimah Wahab August 2, 2017
  2. Nuratirah July 10, 2017
    • Naimah Wahab July 19, 2017
    • Naimah Wahab August 2, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge