Vitamin Bantu Pesakit Batu Karang Agar Buah Pinggang Tidak Rosak

Upline saya pernah berkongsi yang arwah ayah beliau pernah mengalami masalah batu karang ni. Melihatkan betapa seksa dan sakitnya yang terpaksa ditanggung oleh arwah ayah beliau, membuatkan beliau jadi sentiasa berjaga-jaga.

Beliau akan pastikan yang warna urin (air kencing) sentiasa jernih. Kalau macam nak kuning jer, mesti beliau cepat-cepat togok air segelas.

Dah jadi macam trauma pun ada.

Apabila melihat sendiri penderitaan arwah ayah beliau, terutamanya sewaktu ingin kencing, memang sangat-sangat azab. Kita yang memandang ni pun turut terasa sakit, apatah lagi empunya diri yang terpaksa menanggung kesan akibat penyakit batu karang ni.

 

 

vitamin bantu pesakit batu karang

Memang banyak cara yang dikongsikan untuk mengatasi masalah batu karang ni. Ada cara moden dan ada juga dengan kaedah alternatif. Cuma yang kita tak tahu, kaedah manakah yang paling sesuai dengan diri kita.

Nak main hentam makan apa yang dicadangankan sebarangan pun, berisiko juga. Nak-nak produk yang tidak ada kelulusan KKM. Kalau ada tanda halal daripada badan-badan Islam yang diiktiraf macam JAKIM, ISA tu, confident lah sikit kan.

Selain daripada pemakanan, belajar juga buat deep breath. Deep breath ni salah satu teknik pernafasan untuk membantu tubuh kita jadi lebih tenang, cool dan rilex, sekaligus dapat mengurangkan kesakitan.

 

Lagi kisah tentang batu karang ni adalah daripada perkongsian Puan Riza Afzan Asri.

 

vitamin bantu pesakit batu karang

 

Sebenarnya saya serba salah nak kongsi cerita ni. Tapi disebabkan ia datang daripada seorang customer yang sangat positif sebelum beliau cuba Vivix lagi, maka saya share sebab sangat kagum dengan sikapnya.

Bila Allah bawa beliau pada saya, sebenarnya saya yang banyak berlajar dari customer saya ni. Bila dah tak sihat, memang antara nikmat yang ditarik balik la katanya.Memang rasa nak sihat balik tu membuak-buak.

Gini ceritanya. Customer saya ni ada masalah batu karang dalam buah pinggang. Dua kali pergi klinik, memang dapat la ubat untuk masalah tu. Kemudian pergi ke klinik kesihatan, doktor buat temujanji untuk rawatan susulan di hospital. Tapi sebulan lebih lagi, baru giliran tiba.

Dalam tempoh itu, customer saya ni konsisten makan ubat dan antibiotik hospital. Tapi, lepas ubat habis, sakit tu datang balik. Pernah jadi masa beliau sedang memandu, sampai menggigil tahan sakit dan senak di bahagian pinggang sampai berpeluh-peluh.

Terpaksa berhenti tepi jalan. Makan ubat tahan sakit dan rehat dulu. Bila keadaan reda, baru sambung memandu semula. Si isteri pula memang tiada lesen memandu, jadinya sangat riisau kalau insiden yang sama berlaku lagi, memang mati kutu jadinya.

Pendekkan cerita, setelah beliau hubungi saya dan ceritakan kisah sakit tu, saya pun cadangkan Vivix. Dan paling terharu, beliau sanggup tunggu untuk dapatkan Vivix sebab kebetulan masa tu saya di Kuala Lumpur hadiri Shaklee Conference.

Bila sampai Taiping jer, saya terus COD Vivix ni pada beliau. Pasangan ni ramah sangat. Dari cerita mereka, sanggup ikhtiar cari duit sebab  nak beli Vivix. Huhu…Masa tu, dalam hati saya tak putus-putus doa moga Allah berkati usaha sihat beliau ni. Urusan penyembuhan tu kan urusan dia. Kita buat kerja kita.

Masih teringat-ingat kerepek gunting yang dihidangkan untuk kami masa tu. Sedap sungguh. Berebut makan. Anak-anak pun kemain buat masam rumah sendiri. Aryan ni siap tumpang tandas lagi. Sabar je lah.

Seminggu lepas tu, saya follow up, katanya dah kurang rasa sakit di bahagian sekitar pinggang dan bila buang air kencing pun dah tak rasa sakit. Tapi saya nasihatkan agar terus konsisten makan setiap hari. Jaga pemakanan. Disiplin minum air kosong secukupnya.

Oh ya, disebabkan beliau terus daftar keahlianmakanya boleh terus purchase-with-purchase shaker yang warna biru tu. Jadi lebih mudah nak pantau isipadu pengambilan air dan nampak trendy kan bawa botol air tu ke mana sahaja.

Dan hari ni, lepas sebulanpengambilan, bila saya follow up tadi beliau kongsikan berita gembira ni:

“Wassalam.. Ni baru balik hospital pergi check. Syukur Alhamdulillah batu dah tidak adabuah pinggang dua-dua belah dah ok. Kencing manis pun dah turun tinggal 7.05 dari 12 bacaan”

Sesungguhnya bila dengar cerita begini memang rasa gembira sangat. Nikmat dapat tolong orang lebih sihat.

Alhamdulillah, terima kasih Allah untuk semua ni.

 

 

Ingin Mencuba Vivix Untuk Masalah Batu Karang?

 

Klik ikon di bawah untuk membuat pesanan.

 

beli sekarang

Sekiranya memerlukan bantuan, jangan lupa untuk hubungi saya segera seperti di bawah.

 

Naimah Wahab

WhatApps: 019-937 7380 (www.wasap.my/60199377380)

Email: myliferia@gmail.com

Shaklee ID: 1001144

 

3 Comments

  1. Anuar September 29, 2017
  2. sapibubapa October 2, 2017
  3. titan October 7, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge