Vitamin Berhentikan Darah Period Berpanjangan Lebih 15 Hari

Ya Allah, harini dah masuk hari ke-18 datang period. Tak pernah-pernah pun sepanjang hidup, period datang lama macam ni. Selalunya 7-9 hari jer. Ni dah lebih 2 minggu. Memang naik risau dan rungsing dibuatnya.

 

 

Suplemen berhentikan darah haid berpanjangan lebih 15 hari

 

Risau tu bukan apa, bimbang sangat kalau ada masalah kesihatan yang berkaitan penyakit orang perempuan ni.

Bila mengimbau kembali kenangan reunion kawan-kawan masa sekolah menengah 2 minggu lepas, adalah dalam 5-6 orang daripada 15 orang yang ada masalah penyakit wanita. Ada yang kene cyst, fibroid, breast tumor, malah kanser pangkal rahim pun ada.

Memang ngeri.

Bila diaorang berkongsi simptom-simpton masalah penyakit wanita ni, salah satunya adalah datang haid secara tak normal. Biasanya berpanjangan. Ada kalanya sikit-sikit dan berwarna coklat.

Memang meremang bulu tengkuk bila nak bayangkan. Sebabnya semua simptom tu ada pada diri sendiri.

Kalau ikutkan hati, memang tak mahu jumpa doktor. Tapi atas nasihat sahabat yang tahu serba sedikit berkenaan masalah ni, maka, gagahkan juga nak berjumpa dengan doktor.

Pada hari yang dah ditetapkan sendiri untuk berjumpa doktor tu, memang badan seram sejuk je rasa.

Berdoa tu toksah kiralah. Mulut ni duk terkumat-kamit bacakan ayat-ayat suci Al-Quran serta mana-mana doa yang terlintas atau yang ingat.

Mohon sangat-sangat agar tidak ada sebarang masalah kesihatan yang serius.

Lepas jumpa doktor, syukur sangat-sangat sebab bukan berpunca daripada masalah wanita yang macam-macam tu. Doktor bagitau keadaan ni berlaku disebabkan oleh kitaran hormon yang tak stabil.

Doktor maklumkan lagi, hormon ni boleh jadi kacau-bilau dengan banyak faktor. Di antaranya ialah stress, terlalu sangat memikirkan masalah, kurang rehat dan kurang tidur. Ni antara punca yang biasa berlakulah. Tapi ada juga disebabkan oleh pemakanan dan kekurangan zat.

Alhamdulillah, fuhhhh, lega sangat-sangat. Terasa seakan-akan satu bebanan berat yang menghempap kepada dan bahu selama ini dah terangkat hampir sepenuhnya.

Tapi, ya ada tapinya pula.

Masalah hormon ni doktor cakap, perlu diatasi juga. Jangan dibiarkan lama-lama, nanti memudaratkan kesihatan untuk jangka masa pangjang.

Sebabnya, macam kes haid berpanjangan ni, kalau darah haid ni tak berhenti-henti, pengidap berisiko mendapat anemia. Anemia ni bacaan HB dalam darah jadi rendah.

Nanti oksigen yang dibawa oleh sel darah merah ke seluruh tubuh badan akan berkurangan. Sebabnya, bila Hb rendah, bermakna bilangan hemoglobin atau sel darah merah pun turut terjejas.

Kalau dah anemia kronik, memang boleh mengancam nyawa.

Pulak dah. Kiranya, bahayalah jugak ni.

Doktor memang ada bekalkan pil betulkan hormon, tambah darah tu semua. Tapi masalahnya, bila berhenti makan pil tu, darah datang balik.

Darah period tu memang datang lebih 15 hari. Maknanya dah jadi istihadah atau darah penyakit.

Bukan tak redha, tapi sangat-sangat terasa leceh terutamanya bila setiap kali nak solat, terpaksa pakai pad atau pantyliner baru. Tak boleh simpan wuduk. Kena perbaharui wuduk setiap kali nak solat.

Dah ikhtiar macam-macam cara nak berhentikan darah haid ni di samping teruskan rawatan doktor tapi masih menemui jalan buntu.

Sehingga mencuba jus merah lazat atau lebih dikenali dengan nama Vivix ni. Alhamdulillah, semakin hari, darah period yang bermasalah semakin pulih.

 

tips kulit wajah cantik berseri

 

 

Testimoni Vivix Bantu Atasi Masalah Darah Haid Berpanjangan Lebih 15 Hari

 

Berikut merupakan perbualan saya dengan salah seorang pengguna dan telah menjadi pencinta Vivix yang mengalami masalah haid berpanjangan dan beransur pulih.

 

Suplemen berhentikan darah haid berpanjangan lebih 15 hari

 

Alhamdulillah. Saya rasa lebih bertenaga . Masalah period saya juga Alhamdulillah dah back to normal. Saya ambil 2 kali. Pagi dan sebelum tidur. Kalau makan sebelum tidur, pagi tu cukup segar dan bertenaga nak buat kerja di office.

Bulan 2 tengah bulan. Masa tu vivix tu tak sampai sebotol (suku botol) Saya beli 1 botol dan dah habis. Saya beli dengan puan kira botol yang kedua.

Ya. Tu sebab selepas habis sebotol tu saya terus contact puan nak jadi ahli. Saya nampak perubahan. Yang saya suka tu rasa buah dan tiada gula. Saya ambil Vivix dengan bancuh dengan air kosong sebelum saya ambil apa-apa makanan. Dengan cara ni saya cepat rasa segar. Bangun dari tidur saya minum air suam dulu dan saya ambil Vivix

 

Suplemen berhentikan darah haid berpanjangan lebih 15 hari

 

Tenaga tu memang nampak sangat. Contoh kalau saya balik dari office saya terus memasak. Lepas makan malam terus saya flat. Bila saya ambil Vivix, saya tidur sekejap dalam 10 minit lepas tu saya boleh kemas dapur dan ruang tamu seblum saya masuk tidur.

Betul tu. Rasa tak organize. Maklumlah takde maid

 

Suplemen berhentikan darah haid berpanjangan lebih 15 hari

Salam puan naimah. Maaf ganggu. Saya nak order vivix lagi. Saya cuba nak order secara online kat website Shaklee tapi tak berjaya kat bayaran. Method bayaran credit atau debit card. Tak berjaya. Saya ingat boleh bayar secara online bank transfer. Boleh saya minta tolong buat order saya. Saya bayar kepada puan.

 

 

Suplemen berhentikan darah haid berpanjangan lebih 15 hari

Tq puan. Alhamdulillah. Saya nak buat transfer kat akaun puan. Saya suka sangat kat Vivix ni

 

Suplemen berhentikan darah haid berpanjangan lebih 15 hari

Haid saya datang setiap bulan tapi masih panjang. Tapi masih boleh dikawal. Tapi pada hari ke-3 hingga ke-6 haid saya banyak. Tapi saya boleh kawal. Tak macam sebelum tu. Tu sebab saya ambil Nampak dah beransur pulih. Alhamdulillah. Tapi saya masih ambil ubat hormon. Doktor kata ambil masa 4 ke 6 bulan Vivix. Saya cegah kurang darah. Saya masih jumpa doktor pakar wanita

 

Suplemen berhentikan darah haid berpanjangan lebih 15 hari

Nampak dah beransur pulih. Alhamdulillah. Tapi saya masih ambil ubat hormon. Doktor kata ambil masa 4 ke 6 bulan.

 

Alhamdulillah, beliau semakin pulih daripada masalah haid yang berpanjangan yang sungguh membelenggu hidup beliau selama ini. Dengan mencuba Vivix, bukan sahaja masalah darah haid semakin pulih, malah badan pula jadi lebih energetik.

 

Ingin Mencuba Vivix Bagi Membantu Masalah Haid Berpanjangan Lebih 15 Hari?

Sekiranya cikpuan mempunyai masalah yang sama seperti di atas ni, boleh sahaja membuat pesanan Vivix menggunakan kad kredit atau debit dengan klik ikon di bawah:-

 

 

 

beli sekarang

 

Hubungi saya andai ingin bantuan untuk order atau ingin mendapatkan lebih daripada sebotol Vivix. Yang pastinya, lagi menguntungkan lah 🙂


 

Naimah Wahab

WhatApps: 019-937 7380 (www.wasap.my/60199377380)

Email: myliferia@gmail.com

Shaklee ID: 1001144

 

2 Comments

  1. anuar September 29, 2017
  2. titan October 7, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge