Vitamin Moden Bantu Ibu Berpantang Lebih Cergas Tanpa Sembelit

Berpantang sama ada secara trsdisional atau moden adalah pilihan hati para ibu sekalian. Setaip satu tu ada kelebihan masing-masing. Nak gabung atau ambil mana-mana kebaikan kedua-duanya pun, boleh jer. Tapi sekarang ni, ramai yang suka pilih berpantang cara moden. Mudah kekdahnya πŸ˜›

Apa yang paling penting sewaktu berpantang, tiada lagi masalah trauma sembelit, luka lambat sembuh, meroyan dan stress serta letih lesu yang melampau. Takde masalah ni semua, memang para ibu dapat berpantang dengan gembira dan ceria.

Di antara perkara utama yang sering menjadi pilihan utama para ibu lepas bersalin ialah jamu atau vitamin tambahan selepas bersalin. Walaupun jamu memang suda lama bertapak kat negara kita ni, namun vitamin tambahan sudah mula mendapat tempat di hati para ibu.

Ingatan biasa untuk semua, pilihlah vitamin moden yang dijamin selamat, berkesan dan semula jadi macam Shaklee. Apa yang best, sekarang ni Shaklee adakan set lengkap khas untuk ibu lepas bersalin, iaitu Postnatal Set yang dimasukkan ke dalam Program YES.

Memang berbaloi-baloi sangat kalau para ibu ambil Set Pantang yang dikhaskan di dalam program YES ni. Kalau nak tahu cara jana pendapatan sampingan daripada program YES ni, boleh klik pada link kat atas tu.

cara berpantang cara moden dan tradisional

 

Vitamin Tambahan Lengkap Lepas Berpantang

Set Lengkap Ibu Lepas Bersalin ni terdiri daripada ESP, VitaLea, Alfafa, Ostematrix, SR Vitamin C dan Omega Guard.

 

Energizing Soy Protein (ESP)

ESP ni ni memang item yang paling hot dan mendapat permintaan ramai. ESP yang kaya dengan protein soya ni menjadi sumber tenaga dan kecergasan berpanjangan untuk ibu dalam pantang. Boleh diambil sebagai sarapan segera.

ESP ni pun bantu memekatkan susu badan. Jadi bayi pun dapat manfaat kerana bila susu pekat, bayi akan cepat kenyang dan kurang meragam.

 

VitaLea

VitaLea ni merupakan multivitamin yang kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh. Ia menjadi energy booster untuk membantu para ibu berpantang dan menyusu bayi lebih bertenaga.

VitaLea ni melengkapkan mana-mana nutrisi yang kurang sewaktu berpantang. Lagipun, proses kelahiran melibatkan banyak kehilangan darah. Jadi nutrisi dalam tubuh ibu pun tururt berkurangan.

 

Ostematrix

Ostematrix adalah hot item bagi ibu dalam pantang dan menyusu. Memang wajib ada dalam senarai. Sebabnya Ostematrix bantu melembutkan najis bagi mengelakkan sembelit yang sering menjadi trauma para ibu dalam pantang.

Tak kurang pentingnya juga, Ostematrix bantu hilangkan lenguh-lenguh, sakit serta kebas-kebas badan para ibu yang sememangnya tak cukup rehat melayan kerenah si manja yang baru mengenal alam ni.

Paling special, Kalsium dalam Ostematrix ni didatangkan sekali dengan Magnesium dan Vitamin D yang akan mengoptimumkan penyerapan Kalsium ke dalam tubuh. Magnesium juga mengelakkan berlakunya batu karang akibat pengambilan Kalsium.

 

Omega Guard

Omega Guard ni sangat bagus untuk bantu ibu dalam pantang segera kurus. Sure part ni paling digemari oleh ibu, kan? hehehe… Ia bertindak membakar lemak dalam tubuh ibu.

Tapi apa yang paling penting, minyak ikan ni memang sangat bagus untuk kesihatan, bukan sahaja untuk ibu, malah untuk bayi. Melalui air susu ibu, bayi mendapat manfaat untuk otak yang lebih genius, mata lebih tajam dan rambut yang lebih berkilat.

Alfafa

Alfafa nilah yang diaorang suka panggil jamu moden. Malah ia boleh berfungsi ala-ala kacip gitu. Pernah anak Shaklee saya, borong Alfafa botol besar buy 6 free 1 untuk dia sendiri. Sebabnya dia dah rasa kesan yang sangat best lepas ambil Alfafa ni.

Untuk ibu berpantang, Alfafa bantu cepatkan proses pengecutan rahim, melawas, menyahkan toksin serta lemak-lemak yang telah dibakar oleh Omega tadi. Juga bantu buang angin dalam tubuh.

Alfafa pun boleh bertinda menjadi milk booster.

 

Vitamin C

Vitamin C sangat penting untuk kesihatan gusi, gigi, tulang dan pembentukan tisu baru. Ia terdapat dengan banyak di dalam buah-buahan seperti oren, betik dan strawberi. Tapi takkan dalam pantang nak telan macam-macam jenis buah pulak kan? Kesian pulak kalau bay tercirit plak kang.

Akibat kekurangan Vitamin C, para ibu mudah mendapat masalah rambut gugur, gusi berdarah, jangkitan kuman pada gusi, kulit kering serta mudah jatuh sakit kerana sistem pertahan tubuh yang lemah.

 

Sperti B Complex, Vitamin C tidak dihasilkan oleh badan dan perlu diambil setiap hari.

Keperluan Vitamin C seharian para ibu dalam pantang ialah sebanyak 120mg.

Yang istimewanya, Sustained Relaeased Vita-C ni dilepaskan secara perlahan-lahan, jadi badan kita dapat bekalan Vitamin C lebih lama πŸ™‚

Kalau nak lagi premium, boleh ambil Vivix πŸ™‚

Jadi, yang paling penting, para ibu perlu tahu apakah keperluan dan fungsi tiap vitamin yang diambil sewaktu berpantang. Bukan main telan jer tau. Peraturan makan vitamin tu semua pun perlu ikut. Nanti kalau ada sebarang masalah, pra ibu dah tahu vitamin apa yang perlu nak top-up lagi.

Jangan terkejut nanti, dah habis berpantang, badan boleh jadi macam anak dara. Tapi jangan lupa ikuti 8 Tips Berpantang tau πŸ™‚

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

6 Comments

  1. titan July 4, 2015
    • Naimah Wahab July 6, 2015
  2. JARI MANIS July 4, 2015
  3. JARI MANIS July 4, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge