Vitamin Semulajadi Bantu Kecutkan Cyst Semasa Mengandung

Apabila telah disahkan mengidap ovarian cyst semasa hamil, doktor biasanya akan melihat saiz cyst untuk menentukan yang cyst tersebut berbahaya atau tidak.

Cyst memang selalunya akan hilang dengan sendirinya. Sebab itu, doktor selalunya akan memberikan tempoh pemantauan untuk memastikan sama ada cyst tersebut terus membesar atau mengecut.

Apabila saiz cyst telah melebihi 5 cm, ia perlu dibuang melalui pembedahan. Sekiranya usia kandungan masih terlalu awal, ibu perlu menunggu sehingga masuk trimester ke-2.

Selain daripada melebihi saiz 5 cm, cyst berada di dalam kategori berbahaya apabila ia pecah atau berpintal.

Sementara menunggu tarikh scan yang seterusnya, perkara yang amat penting ibu lakukan adalah menjaga pemakanan. Ambil makanan bernutrisi yang bantu kecutkan cyst serta jaga pantang larang yang boleh menyebabkan cyst semakin membesar.

Pengambilan vitamin juga membantu kecutkan cyst lebih pantas kerana vitamin dapat melengkapkan nutrisi yang lompong daripada pemakanan harian.

Walaupun para ibu telah disahkan oleh doktor perlu menjalani pembedahan, sementara menunggu tarikh pembedahan atau trimester ke-2, amalan pemakanan sihat serta pengambilan vitamin ini masih perlu diikhtiarkan.

 

Vitamin Bantu Kecutkan Cyst Semasa Mengandung

 

suplemen bantu kecutkan cyst semasa mengandung

 

Healthy Prenatal Shaklee Set ini mengandungi 6 jenis vitamin yang penting dan kritikal serta sangat diperlukan oleh badan untuk membantu mengecutkan saiz cyst semasa ibu sedang mengandung.

Set Vitamin Mengandung Premium ini bukan ubat. Namun demikian, set ini dapat membantu membekalkan nutrisi kepada badan untuk mengecutkan cyst serta melawan semula cyst yang baru nak muncul.

Set ini membantu ibu mengecutkan cyst dengan cara:-

 1. Mengurangkan dan menyeimbangkan semula hormon estrogen yang berlebihan.
 2. Mengandungi anti-oksidan penting untuk ibu hamil untuk meneutralkan radikal bebas yang menyebabkan cyst membesar.
 3. Membantu mengurangkan rasa cramp pada bahagian perut ibu akibat cyst.
 4. Membaikpulih sistem saraf supaya pengaliran darah kembali teratur agar cyst tidak membesar.
 5. Membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan ibu mengandung supaya pembesaran cyst terencat sekaligus mengecutkan cyst.

Kalau boleh, tak mahulah sampai kene menjalani pembedahan kan? Nak cegah dulu cyst ni sebelum melarat sebab salah satu risiko apabila sampai tahap menjalani pembedahan adalah ovari perlu dibuang.

Dapatkan Healthy Prenatal Shaklee Set sekarang. Semoga cyst ibu semakin mengecut dan pembedahan dapat dielakkan. Sila tekan ikon di bawah untuk membuat tempahan.

 

cara buat pembelian vivix online

 

Rakan Hamil Ibu,  🙂

 

Naimah Wahab

WhatApps: 019-937 7380 (www.wasap.my/60199377380)

Shaklee ID: 1001144

 

 

8 Comments

 1. Anuar August 28, 2017
  • Naimah Wahab November 8, 2017
 2. Dedaun Comel | Kurus August 28, 2017
  • Naimah Wahab November 8, 2017
 3. Khairul Zamri August 28, 2017
  • Naimah Wahab November 8, 2017
 4. Sani August 29, 2017
  • Naimah Wahab November 8, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge