5 Cara Ubati Denggi Secara Semulajadi Dari Peringkat Awal

Peningkatan mendadak kes denggi di Malaysia ni terutamanya di kawasan bandar-bandar besar sangatlah membimbangkan. Bagi mengelakkan kes kematian denggi semakin meningkat, pesakit atau ahli keluarga terdekat perlu peka tentang simptom denggi yang berlaku di samping bertindak segera bagi mengurangkan dan merawat penyakit ini.

 

Apa Tindakan Segera Yang Patut Diambil Pengidap Denggi?

1) Minum Air Kosong

Pesakit denggi perlu minum air kosong yang banyak bagi menggantikan kehilangan cecair dalam tubuh

 

2) Jaga Pemakanan

Mereka yang telah disahkan mengidap denggi perlu mengelakkan makanan yang tinggi lemak, garam, herba, pedas dan masin.

 

3) Tingkatkan Antibodi

Pesakit denggi perlu meningkatkan sistem imunisasi badan seperti mengambil sumber buah-buahan yang kaya Vitamin C untuk meningkatkan penghasilan sel darah merah.

Sistem pertahanan tubuh sangat penting kerana merawat denggi tidak hanya bergantung kepada ubat-ubatan sahaja. Sistem melawan kuman dalam badan yang kuat akan membantu pesakit sembuh dengan lebih cepat.

Pesakit denggi disarankan agar turut mengambil protein untuk meningkatkan tenaga dalam tubuh.

 

 

 

cara rawat demam denggi semulajadi tanpa ubat1

 

4) Rawatan Denggi Tradisional

a) Jus Betik

b) Sup Ketam

c) Jus Kiwi

d) Jus Jambu Batu Merah

e) Jus Tembikai

f) Makanan Sunnah

 

 

cara rawat demam denggi

 

5) Set Denggi Shaklee

Dalam Shaklee, terdapat suplemen yang membantu menyalurkan zat-zat yang diperlukan oleh pesakit denggi.

Performance Drink

Performance Drink sangat tinggi dengan ion yang dapat membantu mengelakkakan cecair dalam badang hilang, kekalkan cecair dalam badan, sekaligus mengurangkan dehidrasi.

 

Sustained Released Vita-C

SR Vita-C  dapat bantu meningkatkan sistem imunisasi dalam badan, meningkatkan sel darah putih bagi melawan dan membunuh bakteria di dalam badan, sekaligus membunuh virus denggi. Dengan itu, ia dapat bantu mengelakkan simptom denggi menjadi semakin teruk.

 

Nutriferon

Nutriferon merupakan interferon yang bantu memberi signal kepada sel darah putih kita untuk bekerja bagi membunuh virus denggi di dalam badan daripada terus menular.

 

Energizing Soy Protein (ESP)

ESP bertindak sebagai sumber untuk tenaga di dalam tubuh serta bantu simpanan vitamin dan mineral yang kita ambil. Ini kerana, sewaktu serangan denggi, kita akan kehilangan banyak vitamin dan mineral di dalam tubuh.

 

Semua produk di dalam Set Denggi Shaklee ni memang sangat membantu sistem tubuh yang diserang denggi untuk kembali pulih dengan lebih pantas. Sebagai langkah pencegahan, boleh amalkan set ini lebih awal lagi.

Apatah lagi kalau kita pernah diserang denggi kerana serangan denggi kali ke-2 lebih berbahaya dan kemungkinan besar mereka yang pernah menghidap denggi sebelum ini sangat berisiko untuk mendapat serangan ulangan. Sebab tulah, mencegah lebih baik daripada mengubati.

 

Hapuskan Aedes, Lenyapkan Denggi

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge