Buang Lemak & Kolestrol Untuk Kurus

Lemak dan kolestrol ni merupakan antara faktor terbesar kita mempunyai berat badan yang berlebihan atau obesiti. Ditambah pula, tabiat pemakanan rakyat Malaysia memang menjurus kepada makanan yang berlemak serta berkolestrol tinggi.

 

Bagaimana Lemak & Kolestrol Masuk Ke Dalam Tubuh

 

Sebagai contoh, kita bukan sahaja bersarapan pagi dengan nasi lemak, malah nasi lemak ni sering diambil sepanjang hari tidak kira siang atau malam. Makanan yang menjadi salah satu signature rakyat Malaysia ni memang tinggi kandungan lemak dan kolestrol.

 

Bila kita makan makanan seperti nasi lemak tadi, makanan ini akan melalui usus. Apabila melalui usus, semua bahan yang ada di dalam nasi lemak tadi akan diserap ke dalam salur darah termasuklah vitamin, mineral, lemak dan kolestrol.

 

 

Namun, jika terlalu banyak lemak dan kolestrol yang diserap, maka vitamin dan mineral tidak boleh lagi diserap oleh salur darah kita. Jadi ianya terbuang begitu sahaja.

 

Dalam salur darah yang dah sedia ada lemak dan kolestrol yang telah 10-20 tahun dulu melekat kat situ akan bertambah lagilah kandungan lemak dan kolestrol baru.

 

Kesan Jangka Panjang Lambakan Lemak & Kolestrol

 

Kesan mendapan kolestrol dan lemak ni, bukan terus nampak sekarang. Maknanya, kalau makan burger, pisang goreng, ayam goreng dan sebagainya harini, bukanlah esok dah sakit-sakit. Tapi, bila dah berusia nanti, muncullah perlbagai penyakit kronik. Salah satunya orang panggil penyakit 3 serangkai.

 

Kalau anda nak buang lemak-lemak lama yang dah berkurun bertapa pada salur darah anda, boleh amalkan Omega Guard. Pastikan mengambilnya secara konsisten untuk mendapat kesan yang lebih cepat dan baik untuk kesihatan anda.

 

Sebenarnya, kita boleh mencegah kolestrol yang masuk ke dalam tubuh dengan mengambil 2 biji Phytocol ST sebelum makan.

 

Phytocol mengandungi fitosterol yang akan bertindak menghalang kolestrol daripada masuk ke dalam salur darah sekaligus mengangkut keluar kolestrol daripada tubuh kita.

 

 

Pengambilan Phytocol ni pun meringankan beban kerja Omega yang memecahkan lemak-lemak lama dalam tubuh kita. Kalau tak, kerja menyental lemak daripada salur darah kita semakin bertambah pada Omega kerana lemak dan kolestrol baru berterusan masuk ke dalam salur darah.

 

Phytocol ni bukan sahaja dapat menghalang kolestrol dan lemak masuk ke dalam salur darah, malah mampu bantu mengawal bacaan bacaan kolestrol serta baik untuk melawas.

 

Walaupun senaman sangat bagus untuk bantu membakar lemak dalam badan, namun diet yang seimbang perlu juga dititikberatkan.

 

Set Buang Lemak & Kolestrol Shaklee Yang Bantu Kuruskan Badan

 

omega & phytocol ST bantu kurus cepat

Harga bagi Set Buang Lemak & Kolestrol ni adalah RM 343 termasuk kos pos. Pencegahan hari muda untuk kemaslahan hari tua ๐Ÿ™‚

 

Cara Order Set Buang Lemak & Kolestrol

 

Anda boleh order sendiri Set Buang Lemak & Kolestrol atau boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk penjimatan yang lebih hebat.

 

Boleh juga hubungi saya untuk mencuba set ini atau menjadi ahli ๐Ÿ™‚

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Shaklee ID: 1001144

4 Comments

  1. Denaihati September 25, 2014
    • Naimah Wahab September 30, 2014
    • Naimah Wahab March 10, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge