Cara Bancuh ESP Yang Mudah & Enak

ESP yang merupakan protein soya yang juga dipanggil susu soya ni memang enak dibancuh plain macam tu je, bagi penggemar soya tegarlah. Tak pun bancuh dengan minuman kegemaran kita macam coklat, susu atau jus buah-buahan. Dicampurkan dengan Meal Shake atau Performance Drink pun best, untuk kesan bertenaga lagi power. Tak pun buat smoothie…yam yam. Macam-macam resepi bancuhan ESP yang kita boleh buat.

Jom ler jamu mata dengan poster bancuhan ESP. Mana-mana yang berkenan, boleh lah try nanti. Sedap sangat ๐Ÿ™‚

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ESP ni sedap kalau kita bancuh pakai shaker. Terutama kalau nak cepat. Kalau tak, nanti dia akan jadi berketul-ketul. Nak kene kacau lama-lama sikit baru ok. Kalau pakai shaker, goncang-goncang kejap, dah boleh minum. Enak weh.

Cuma, dalam duk syok membacuh ESP ni, jangan lupa rules terpenting iaitu JANGAN bancuh ESP ni dengan air panas mendidih. Air suam boleh, suam-suam kuku gitu. Kalau tak, nanti zat protein dia akan mati. So, tak dapatlah nutrien tu sepenuhnya. Boleh bancuh dengan air masak atau suhu bilik. Paling best kalau shake kan dengan air sejuk…..waaaahhh, terliur plak rasa ๐Ÿ˜›

Nanti try ye. Sekali sekala tukar selera kan ๐Ÿ™‚

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

6 Comments

  1. Kakzakie Purvit March 18, 2016
    • Naimah Wahab March 18, 2016
  2. Afiqah March 22, 2016
  3. Kereta Sewa Shah Alam March 22, 2016
    • Naimah Wahab March 24, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge