Cara Betulkan Kitaran Period (Haid) Agar Jiwa Tidak Kacau Lagi

Salah satu petanda hormon yang stabil adalah seseorang wanita itu mempunyai kitaran haid yang teratur.

Namun demikian, sekarang ni, ramai wanita yang mempunyai kitaran haid yang abnormal. Banyak gangguan dalaman dan luaran yang mempengaruhi keaadan ini.

Salah satu punca utamnya adalah gangguan hormon.

 

Gangguan Hormon Punca Period Tidak Teratur

Bila hormon dah jadi tak normal ni, tu yang banyak berlakunya huru-hara. Jiwa kacau orang kata. Plus, turut mempengaruhi kehidupan seharian seseorang wanita.

Lebih malang lagi, orang-orang terdekat seperti suami dan anak-anak turut terkena tempias yang sama.

Kadang-kadang naik buntu dan pening kepala si suami nak hadapi mood si isteri yang tiba-tiba berubah tak menentu. Sabor jerlah!

Masalah kitaran haid yang tidak teratur ni bukan terjadi pada wanita yang dah berkahwin jer, malah turut dialami sejak zaman anak dara lagi.

Ikuti video perkongsian daripada Puan Ija Ramli yang mempunyai masalah period yang tidak teratur sehingga kan emo jer sokmo 🙂

 

 

Alhamdulillah, akhirnya dalam masa 3 minggu mengamalkan Set Asas Shaklee bersama GLA secara konsisten, pada minggu ke-4, haid beliau dah kembali.

Apa yang beliau amalkan ialah Set Asas Shaklee dan GLA Complex.

Set Asas ni adalah suplemen lengkap untuk kesihatan. Jadinya ia akan menampung mana-mana zat yang tidak mencukupi di dalam tubuh kita.

Kekurangan zat pun boleh mempengaruhi hormon dan menggangu kitaran haid normal kita.

Manakala GLA pula sangat sinonim dengan kesihatan dan kecantikan wanita yang memang berfungsi membetulkan hormon dan sekaligus dapat bantu kitaran semulajadi haid kita.

 

Nak Tahu Sharing Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Ibu sihat, keluarga bahagia, ibu bijak, rumahtangga sejahtera 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

 

2 Comments

  1. titan January 31, 2015
    • Naimah Wahab February 3, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge