Cara Mudah Berhenti Merokok Tanpa Withdrawal Effect

Nak dapatkan rokok dan merokok ni mudah betul, tapi time nak berhenti merokok memang sangat payah. Walaupun tabiat merokok selama ini hanya bermula daripada percubaan ala acah-acah nak rasa jer, biasanya akan melekat terus.

Macam kes budak-budak atau remaja yang berkawan dengan perokok, akhirnya sampai ke sudah diaorang terus merokok.

 

Apa Yang Menyebabkan Perokok Sukar Berhenti Merokok?

Sebabnya, dalam rokok ni terdapat nikoton. Nikotin ni merupakan sejenis bahan yang menyebabkan perokok jadi ketagih. Kalau tak pekena rokok dalam sehari, hidup boleh jadi kacau-bilau.

 

Salah satu sebab yang agak mendesak untuk seseorang tu berhenti merokok selalunya sebab nak berkahwin atau setelah diri didiagnosis mempunyai penyakit tertentu akibat rokok.

 

Gambar menunjukkan perbezaan antara paru-paru perokok dan paru-paru bukan perokok.

bahaya merokok

 

Gambar ni pula menunjukkan keadaan paru-paru perokok yang baru 3 bulan (90 hari) berhenti merokok. Memang nampak semakin sihat dengan begitu ketara sekali.

 

bahaya merokok

 

 

Kesan Buruk Akibat Merokok

 

 

Di antara kesan yang tidak elok akibat merokok ialah:-

  • mudah dan lebih berisiko mendapat serangan pelbagai jenis penyakit kronik seperti barah paru-paru
  • nafas berbau
  • batuk berkahak
  • gigi kuning
  • kurang bermaya
  • nafsu seks menurun
  • mati pucuk
  • cepat menopouse
  • risiko anak di dalam kandungan menjadi cacat.
  • pembaziran
  • kemusnahan; kebakaran, keruntuhan rumahtangga, jenayah
  • risiko terlibat dengan dadah
  • mendedahkan risiko kesihatan yang sama terhadap orang sekeliling yang tidak merokok (hidu asap rokok)

 

Apabila melibatkan soal kesihatan diri serta orang tersayang seperti pasangan dan anak-anak, seorang bapa perokok yang mempunyai kesedaran untuk menjaga keluarga sendiri akan berikhtiar untuk berhenti merokok.

Cabarannya bukan mudah kerana mereka terpaksa berhadapan dengan withdrawal effect.

 

Kesan Sampingan Mahu Berhenti Merokok

 

Di antara kesan sampingan apabila berhenti merokok ialah:-

  1. Rasa nak demam
  2. Badan menggeletar
  3. Murung
  4. Berat akan naik
  5. Susah nak tidur
  6. Sakit kepala
  7. Rasa loya
  8. Rasa kebas pada tangan dan kaki

 

 

Jangka Waktu Withrawal Effect

Kebiasaannya, perokok akan mengambil masa 2-3 minggu untuk melalui fasa-fasa kesan sampingan apabila berhenti merokok ni. Tapi, ada juga yang mengambil masa yang lebih lama sehingga berbulan-bulan.

Bayangkan kalau berbulan-bulan rasa nak demam, sakit kepala, loya atau asyik menggeletar, mau trauma kan nak lalui semuanya ni.

Memang haru-birulah diri dalam tempoh ni. Hidup akan jadi tidak normal serta kurang produktif.

Nak lalui semua ni sendiri, jiwa dan minda memang kene betul-betul kental.

Jadi, ada tak cara nak berhenti merokok tanpa mendapat withdrawal effect ni?

 

 

Cara Mudah Berhenti Merokok

 

bahaya merokok

 

 

Senang sahaja. Amalkanlah Vivix.

Ya, Vivix!

Vivix ni dalam bentuk cecair.

Rasa Vivix seperti jus anggur pekat. Memang anggur pun salah satu daripada bahan utama Vivix ni. Anggur Muscadine.

Satu botol Vivix ni biasanya untuk kegunaan biasa selama sebulan atau sebulan setengah. Kalau ada masalah kesihatan tertentu, memang ada special dos dia.

 

 

Testimoni Resveratrol Vivix Bantu Perokok Berhenti Merokok

 

 

 

 

 

 

Cara Vivix Bantu Perokok Berhenti Merokok

 

Terdapat 3 cara Vivix membantu perokok tanpa rasa terpaksa.

Vivix ni mengandungi resveratrol iaitu sejenis bahan antioksidan semulajadi yang banyak terdapat di dalam anggur muscadine serta polygonum cuspadatum yang merupakan bahan-bahan utama Vivix selain daripada lobak ungu dan elderberi eropah.

 

1) Detoks Nikotin

Resveratrol di dalam Vivix bertindak untuk mengeluarkan (detoks) nikotin dari dalam darah, organ dan otak perokok. Apabila nikoton telah dikeluarkan, rasa ketagih nak nikotin pun akan hilang.

Nikotin merupakan bahan utama dalam rokok yang menyebabkan perokok menjadi ketagih.

 

2) Ganti Feeling Semasa Merokok

Perokok biasanya akan merasakan satu ‘feeling’ apabila mereka hisap rokok. Oleh sebab itulah, apabila perokok berhenti hisap rokok, otak mereka akan rasa lain dan untuk mereka hisap rokok semula bagi mendapatkan kembali ‘feeling’ tersebut.

Masa ni jugalah perokok ni boleh jadi serba tak kena. Rasa macam ‘something missing’ gitu kalau tak merokok.

Resveratrol mampu menggantikan feeling tersebut. Jadi, apabila perokok minum resveratrol dalam Vivix, mereka tidak lagi rasa terpanggil untuk merokok.

Vivix boleh memberikan ‘feeling’ yang sama sebelum ini menyebabkan perokok sudah tiasa rasa ingin merokok lagi. Pada masa yang sama juga, Vivix tidak akan menyebabkan ketagihan yang lain.

Sebaliknya, perokok akan dengan rela hati sendiri tidak mahu merokok.

 

3) Mengurangkan Withdrawal Effect Apabila Berhenti Merokok

Withdrawal effect ni terjadi akibat badan ‘terkejut’ dengan keadaan luar daripada kebiasaan.  Dalam kes perokok mahu berhenti merokok ni, badan akan terkejut kerana tiada lagi supply nikoton.

Resveratrol ni akan redakan withdrawal effect dengan membaik pulih kembali signal badan yang telah rosak akibat nikotin,  supaya badan boleh terima keadaan tanpa nikotin.

 

| Tengok juga Video Pengakuan Perokok Tegar Berhenti Merokok

 

Cara Dapatkan Vivix Untuk Berhenti Merokok

Untuk mengelakkan diri daripada terus terdedah dengan risiko akibat merokok, serta berhenti merokok tanpa withdrawal effect, saya syorkan agar anda mengambil 2 botol Vivix sebagai permulaan.

Sebabnya, perokok yang nak berhenti merokok ni, biasanya akan dapat nampak kesan positif yang lebih ketara selepas konsisten menggunakan Vivix lebih daripada 1 botol.

2 botol Vivix berharga RM 950. Untuk lebih jimat dan untung, anda boleh mendaftar sebagai ahli bagi melayakkan anda mendapat harga ahli beserta cash bonus.

Untuk mendapatkan Vivix, anda boleh hubungi saya segera di:-

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge