Pesakit Gout Lebih 30 Tahun Kini Bebas Painkiller

Kesian sangat kalau kita tengok orang yang kena penyakit gout ni. Bengkak yang menyakitkan biasa berlaku pada sendi jari kaki dan tangan.

Sakit bengkak tu bukan main-main atau sedikit, tapi sampai tak boleh bangun atau bergerak. Kalau nak bergerak pun, sampai tahap kena papah.

Memang perlukan bantuan.

Akibat daripada kesakitan yang melampau nilah menyebabkan rata-rata pesakit gout terpaksa bergantung kepada painkiller bagi menahan rasa sakit.

Painkiller ni, kalau guna untuk waktu yang singkat, masih ok lagi. Tapi kalau digunakan secara berpanjangan, ia akan memberi risiko terhadap kesihatan seperti penyakit buah pinggang.

Jom kita baca sharing daripada Puan Zarith Sofia tentang ayah beliau yang mengalami penyakit gout kronik.

1) Ayah dan Asid Urik

cara rawat gout dengan mudah

Ayah Zarith dulu menghidap gout dah berpuluh tahun, sejak usia ayah 30-an. Bila Zarith dapat sambung belajar ke German, call rumah setiap hari, ada satu masa tu, ibu kata ayah tak boleh nak jalan, seret kaki, memapah dinding akibat gout. Nak drive of couse la tak boleh juga.

Anak mana yang tak risau kan, semakin teruk pulak gout ayah.

Kerap juga begitu. Sampaikan bila termakan makanan yang ada rencah ikan bilis pun boleh terkena gout.

Jadi ayah bertahan dengan painkiller setiap hari, baru boleh lakukan aktiviti seharian.

Tahun 2013 baru tahu tentang resveratrol yang dapat mengatasi masalah asid urik, dan salah satu produk yang ada 10 kali resveratrol adalah Vivix.

Nak cuba takut juga, sebab Vivix ni bukan murah, ayah pula susah sikit nak ambil suplemen, takut ayah tak nak makan pula.

Tapi demi tak nak tengok ayah jalan memapah dinding lagi, Zarith beli juga. Kalau tak nak, Zarith makan, hehe. Alhamdulillah, ayah suka pula makan, sedap rasa dia kan. Gabungan dari Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum.

Disebabkan Vivix ni bukan ubat yang boleh beri kesan serta-merta, maka bila ayah mula makan tu, 4 hari pertama ayah dah boleh tinggalkan painkiller.

Sebulan lepas tu, seminggu tak makan painkiller. Sampai ayah cakap, “bagus la vitamin yang awak bagi ayah tu, dia boleh lawan asid urik dalam badan ayah ni. Ayah tak payah makan ubat tahan sakit lagi”.

Masa Zarith call tanya khabar ayah tu, menitik air mata kat ofis. Bersyukur. Tapi kesat laju-laju malu orang nampak, huhu.

Jadi sampai sekarang Zarith masih bekalkan ayah Vivix, selain untuk gout, juga untuk kesihatan dan kecergasan ayah yang dah berusia 70-an.

Zarith Sofia

Sayu dan pilu serta teruja pula baca perkongsian daripada Puan Zarith Sofia.

Anak mana yang tak tersiat-siat rasa hati apabila ayah yang selama ni banyak berkorban demi keluarga terpaksa menanggung kesakitan akibat gout sehingga berpuluh-puluh tahun.

Dengan ikhtiar resveratrol dalam Vivix telah terbukti dapat membantu pesakit gout seperti ayah Puan Zarith Sofia yang hidup bergantung dengan painkiller selama berpuluh-puluh tahun, kini dapat bebas sepenuhnya.

Mestilah Puan Zarith Sofia dan keluarga beliau sangat bersyukur dan gembira apabila ayah beliau yang gout ni dah tak perlu lagi ambil painkiller yang dah jadi seperti makanan harian beliau sebelum ini.

Pengambilan 2 botol Vivix bersama Omega Guard sangat disyorkan untuk kesan yang lebih optimum, terutamanya jika anda merupakan seorang pesakit gout kronik.

Omega Guard ni sangat sinonim sebagai anti radang. Omega membantu mengurangkan sekaligus menghilangkan bengkak dalaman yang sering terjadi kepada pesakit gout.

Boleh order sendiri twinpack Vivix dan Omega dengan klik pada ikon di bawah:-

cara buat pembelian vivix online

Boleh hubungi saya kalau nak lebih untung dengan whatapps di nombor 019-937 7380 atau klik terus pada pautan https://goo.gl/JXQ3bC

Semoga asbab berikhtiar dengan Set Gout ni, maka, masalah gout anda serta ahli keluarga tersayang akan dapat diatasi.

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

2 Comments

  1. Bingung Bot April 8, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge