Jangan Pandang Ringan Kepentingan Memilih Pencuci Pinggan Mangkuk Yang Selamat

Tahukah anda bahawa sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi Surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan Sodium Dedecylbenzensulfonate? Kenapa dengan bahan-bahan ini? Kedua-dua kandungan ini boleh merengsakan kulit dan mata.

Bayangkan bahan-bahan yang berbahaya ini, sangat berisiko untuk masuk ke dalam tubuh badan kita sekiranya pinggan mangkuk yang dicuci masih terdapat sisa bahan-bahan tersebut. Kalau kita gunakan untuk membasuh botol susu bayi dan anak-anak kita, lagilah si kecil ni terdedah dengan risiko kesihatan.

Nampak macam simple jer kan? Tapi kesan kesihatan jangka panjang tu sanggup ke kita nak tanggung, betul tak?

 

 

pencuci pinggan mangkuk semulajadi

 

Fakta Mengenai Shaklee Dish Wash Liquid Concentrate

Get Clean Dish Wash ternyata:-

  • Semulajadi – berasaskan tumbuh-tumbuhan
  • Tahan lebih lama kerana kepekatannya
  • Hanya beberapa titisan sahaja mampu mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki
  • Menjadikan pinggan mangkuk bersih berkilau
  • Lembut pada tangan

Perbezaan Shaklee

Berkesan

  • Formula pekatan yang hanya diperlukan sedikit untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
  • Amat berkesan untuk menganggalkan kotoran berminyak
  • Buih sabun yang tahan lebih lama

 

Selamat

  • Hipoalergenik
  • Tidak bertoksik
  • PH seimbang
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan
  • Tanpa bahan kimia berbahaya

 

Mesra Alam

  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Ramuan semulajadi yang diektrak daripada jagung dan kelapa
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
  • Tanpa bahan pewarna
  • Bungkusan boleh dikitar semula

 

Saya pun, terutamanya untuk basuh botol susu anak saya memang pakai Get Clean Dish Wash ni. Kalau kebetulan kehabisan stok, alternate dengan Basic H. Demi insan-insan tersayang, lebih baik kita mencegah daripada mengubati kan? Lagipun pakai Get Clean Dish Wash ni memang sangat jimat. 2-3 bulan, malah boleh lebih lagi.

Testimoni bervideo Get Clean Dish Wash yang power dan super jimat ni pun ada tau.

Berbaloi-baloi, tak rugi pun kalau nak mencuba. Yang penting bukan sahaja selamat dan berkesan, malah mesra alam dan semulajadi. Tiada lagi kebimbangan pada kerengsaan kulit dan mata. Legaaaaa.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

 

7 Comments

  1. ridhwan July 8, 2015
  2. titan July 9, 2015
    • Naimah Wahab July 10, 2015
    • Naimah Wahab July 10, 2015
  3. qasehnyarania August 2, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge