Kenapa Ramai Doktor Anti Suplemen?

Kan, selalunya kalau kita tanya doktor, boleh tak nak ambil vitamin tambahan apa-apa kan, mesti ramai yang tak bagi. Kena marah tu adalah lagi.

Betul  tak? Walaupun bukan kesemua doktor  macam tu, tapi boleh dikatakan kebanyakannyalah memang macam anti betul dengan suplemen.

Hehe…isu panas sket di pagi hari ni.

Takdelah, KIM bukan nak viral kan isu ni.

Memang betul pun, disebabkan orang yang dah disahkan sakit, khasnya pesakit kronik, seboleh mungkin tolak rawatan doktor sebab nak try suplemen.

Masalah utamanya pula, banyak suplemen kat pasaran yang kita tak tahu asal usul bahan serta cara pemprosesan dia.

 

bahaya suplemen

 

Elok-elok kencing manis tu baru dikesan, terus jadi kritikal. Dah tak boleh buat apa, refer pada doktor juga. Ni belum termasuk lagi kes kegagalan hati dan buah pinggang akibat penggunaan suplemen yang mengandungi bahan kimia berbahaya.

Mana tak hangin dan geram doktor kan?

So, orang sakit tak perlu suplemen ke?

Sebenarnya, bila dah diserang penyakit ni, maknanya ada sel kita yang rosak, tapi masih ada yang sihat dan ok sebahagiannya.

Jadi, di samping rawatan dan ubat doktor, pengambilan suplemen boleh membantu memelihara sel yang sedia ada daripada berterusan rosak.

Tapi tapiii kena pilih suplemen yang betul-betul selamat dan berkesan lah.

Macam Shaklee ni haaa, nak hasilkan satu-satu suplemen tu bukan main taram jer. Perlu lalui bermacam-macam ujian keselamatan serta keberkesanan.

Belum lagi cerita pasal Landmark Study yang super ohsem.

Paling best tu pula, mesra alam.

Jadi, kalau nak berjinak-jinak dengan bisnes Shaklee pun, kita takkan rasa berdosa. Tambah pahala adalah lagi bila dapat tolong orang lebih sihat.

P/S: Ini tak kiralah pengedar yang over claim atau memanipulasikan sistem yang dah sedia adil dan patuh syariah tu yer.

Nak try Shaklee atau nak cuba biz Shaklee juga?

Meh roger KIM meh😍😍😍

Naimah Wahab

019-937 7380

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge