Kenapa Sales Adalah Nyawa Orang Bisnes?

Dalam dunia bisnes, sale ni merupakan nadi utamanya. Kalau takde sale, macam mana nak buat untung, kan?


Biasanya kalau yang jenis kata tak perlu buat sale atau, sediakan jer sejumlah duit, nanti duit tu akan baranak-pinak setiap bulan dan kita goyang kaki jer, sah-sah tu bisnes atau sindiket haja.


Macam KIM bisnes yang KIM buat ni almost online walaupun ada juga sebahagian kecil tu offline.


Biasanya setiap bulan KIM akan buat target. Nak berapa uv (point), nak jual set apa, nak guna medium pemasaran apa, nak market kat mana dan sebagainya lah.


KIM biasanya update blog www.myliferia.com atau Facebook dan juga Facebook Page.


Biasanya buat sharing kat 3 tempat ni di samping Google Plus dan Facebook Group sama ada group iklan atau blogger.


Alhamdulillah, sale KIM selalunya datang dari blog ni daripada serata Malaysia, malah luar negara pun ada. Biasanya orang yang dikenali lah.


Pernah juga dapat anak Shaklee daripada jiran setaman yang Google tentang masalah kesihatan beliau.


Buat blog ibarat menggunakan teknik halimunan. Kita takde pun sales boleh masuk😁😁😁


Macam sale dari Facebook ni selalunya dari kawan-kawan.


Yang offline tu saudara-mara atau jiran-jiran. Orang yang sering kita jumpa gitu kan.


Sebenarnya seronok sangat tau bila kita dapat bantu orang lain untuk hidup lebih sihat dengan produk yang berkualiti dan paling penting semulajadi. Baik untuk badan, selamat untuk alam.😍😍😍


Nak belajar sales dengan KIM?

 

WhatApps tau 🙂

 

Naimah Wahab

019-937 7380

 

Founder of KIM Family


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge