Menu Cadangan Detoks Parasit Yang Pasti Orang Tak Tolak

Untuk bulan ni saya join group soft detox atau turut dikenali sebagai light detox (detoks selama 5 hari) tetapi menggunakan full set bagi Set Detoks Parasit. Soft Detox ni akan bermula pada 21 hingga 25 April ni.

Memandangkan sekarang ni dah bermula detoks parasit yang mengambil kategori full detox atau detoks keseluruhan selama 14 hari, jadinya bolehlah nak try mana-mana menu cadangan detoks parasit ni.

 

Menu Sarapan Pagi Detoks Parasit

  1. Bihun Goreng Singapore
  2. Smoothie ESP
  3. Nasi Lemak
  4. Bihun Goreng Tom Yam
  5. Kuew Teaw Goreng Kungfu
  6. Kuew Teaw Goreng Biasa (Merah)
  7. Laksam
  8. Pancake Kentang
  9. Cucur Ayam Tanpa Tepung (Bawang + Carrot + Daun Sup/Daun Bawang) – Ala-ala Nuget
  10. Bihun Sup
  11. Kuew Teaw Sup
  12. Bihun Soto
  13. Soto Nasi Himpit
  14. Plain Yogurt + Kismis + Buah Kering + Kekacang + Buah-buahan
  15. Nasi Kerabu Ayam Bakar
  16. Pulut Kelapa Ikan Masin
  17. Smoothie Cinch Shake

 

 

 

Resipi Sihat Detoks Parasit

 

 

Menu Makan Tengah Hari Detoks Parasit

1- TomYam + Nasi Putih + Telur Dadar

2- Ayam Percik + Nasi Putih

3- Nasi Beriyani

4- Nasi Berlauk

5- Nasi Ayam

6- Nasi + Ayam Masak merah

7- Nasi + Masak Lomak Udang Galah

8- Nasi + Kari Kepala Ikan

9- Nasi + Labu Air Tumis Lada Hitam + Ikan Kukus

10- Nasi + Singgang Daging + Bendi Celur

11- Nasi + Acar Masak Timun + Telur Masin

12- Nasi + Singgang Sotong + Ulam Timun + Sambal Belacan

13- Nasi + Sawi Tumis Soohun + Sotong Goreng Kunyit

14- Nasi + Gulai Ikan Masin + Lawa Terung + Belacan + Telur

 

 

Makan Malam Detoks Parasit (Sebelum 8 Malam)

1- Nasi + Singgang

2- Bubur Kacang

3- Bubur Ayam

4- Bakso

5- Bubur Lambuk

6- Nasi + Sup Ayam + Ikan Masin + Sayur

7- Kebab Daging/Ayam/Makanan Lauk + Salad

8- Nasi Perang + Ikan Panggang + Sup Sayur Campur

9- Nasi Putih + Ikan Panggang + Sambal Belacan + Ulam

10- Nasi Putih + Ikan Bakar + Sayur

11- Ayam Berempah Bersalut Salad

12- Nasi + Tene/Petola Tumis Lada Hitam + Kerabu Mangga + Ikan Goreng

13- Sushi (Inti Semua Jenis Masak/Sayur/Buah)

14- Lamb Chop

 

 

 

Resipi Sihat Detoks Parasit

 

Menu Snek Detoks Parasit

  1. Buah-buahan
  2. Salad
  3. Pisang Salai
  4. Yogurt
  5. Buah-buahan Kering
  6. Kekacang

 

Amacam, best tak menu detoks parasit ni? Meleleh ayaq liur kan? Habis tu apsal ada detoks yang kene makan sayur dan buah bagai jer dulu?

Haaaa, jangan salah faham ye, detoks ni ada banyak jenis tau. Ada detoks seluruh tubuh, detoks hati, detoks usus, detoks logam, detoks parasit dan macam-macam jenis detoks lagilah.

Kalau masa detoks parasit ni, semua menu yang sedap-sedap macam kat atas ni perlu dimasak sendiri ye. No kedai-kedai, no mamak-mamak! Sebabnya kita nak elakkan daripada terambil jenis makanan yang menjadi pantang semasa detoks parasit.

Kalau kat kedai, mesti tak boleh nak elak gula putih dan pelbagai jenis perasa dan sos tu kan? Jika kat rumah, kita boleh gantikan gula putih tu dengan pemanis semulajadi.

Lagipun, senang nak kontrol makanan mana yang bagus diambil sewaktu detoks parasit. Ala, 5 atau 14 hari je pun, lepas tu, makanlah balik, cuma kalau boleh cut off terus macam gula putih tu, tersangatlah bagus.

 

Jom join group detoks parasit bersama-sama saya 🙂

Whatapps ke 019-9377380

Kita detoks parasit ramai-ramai!

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

2 Comments

  1. haniliza August 2, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge