Mini Legoland; Kids Atom Zone

Semalam saya dan suami bawa Kashful dan Asif pergi ke Mini Legoland. Wah, bunyi macam Legoland kat Johor Bahru jer kan? hehehe…sila jangan bayangkan macam tu tapi memang tempat kanak-kanak bermainlah.

 

Sebenarnya tempat ni adalah rumah kedai 2 tingkat yang dijadikan Pusat Permainan Kanak-kanak yang diberi nama Kid’s Atom Zone. Terletak di Taman Mawar, Sepang. Diberi jolokan Mini Legoland sebab permainan dia adalah juga ala-ala lego gitu, dari saiz kecil hingga besar.

 

Saya tahu pasal Mini Legoland ni selepas Tadika Bondamama Bijak IQ tempat Kashful belajar bawa pelajar mereka ke sana. Balik jer dari sana, hari-hari Kashful duk harut (merengek-rengek) minta dibawa ke sana.

 

Masa dia asyik ajak ke Legoland tu, jenuh jugalah terangkan pada dia yang Legoland jauh, papa masa tu oustation…bla..bla..bla…

 

Sekali bila dah tahu yang Legoland yang dimaksudkan itu adalah Kid’s Atom Zone, baru berani janji nak pergi. Budak-budak jangan sebarang janji, nanti mereka akan tuntut hingga tertunai…hehehe. Lagipun nak ajar mereka bercakap benar serta menunaikan janji kan.

 

Jom layan gambar kanak-kanak riang ini sedang teruja bermain 🙂

 

 

Kid's Atom Zone

Asif nak ikut Abang Kashful buat peace, sudahnya jadi hi-10…kiki

 

 

Kid's Atom Zone

Asif yang sangat berani, selamba jer dia meniti atas palang tu!

 

 

Kid's Atom Zone

OK, mama mengaku yang anak mama ni memang berani, turun sendiri jer slide.

 

 

Kid's Atom Zone

Seronok diaorang jatuh atas ribu juta lemon bola-bola kecil 🙂

 

 

Kid's Atom Zone

eh,eh, mama pun tumpang sekaki?? Cover line jaga Asif… 😛

 

 

Kid's Atom Zone

Kashful & Asif nak pergi makan angin kat ladang pulak…bye-bye..

 

 

Kalau sesiapa berminat nak bawa anak-anak pergi ke sana, boleh hubungi pihak Kid’s Atom Zone seperti di bawah:

 

 

Kid's Atom Zone

 

Para pakar mendapati ukuran otak kanak-kanak yang jarang diajak bermain 30 peratus lebih kecil berbanding otak anak normal yang sebaya dengannya. Rata-rata kanak-kanak yang cerdas dan ceria adalah kanak-kanak yang sentiasa diajak belajar dan berfikir ketika bermain.

 

Jadi ajaklah anak-anak untuk sentiasa bermain! Di mana-mana sahaja. Asalkan persekitarannya tempat bermain adalah selamat dan kondusif.

 

Pada saya harganya dah sangat berbaloi jika dibandingkan dengan kegembiraan yang anak-anak akan dapat nanti. Ikutkan diaorang, memang tak mahu balik. Berkampung kat situ pun takpe….hehehe. Tapi janganlah dibandingkan dengan KidZania pulak, jauhlah bezanya, padanlah dengan harga kan? 🙂

 

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Shaklee ID: 1001144

19 Comments

  1. Sithy Harjieah October 26, 2014
    • Naimah Wahab October 26, 2014
  2. Nadiah Yusof October 26, 2014
    • Naimah Wahab October 27, 2014
  3. Ririn October 26, 2014
    • Naimah Wahab October 27, 2014
  4. suri October 27, 2014
    • Naimah Wahab October 27, 2014
  5. suri October 27, 2014
    • Naimah Wahab October 27, 2014
  6. aisya ahd October 27, 2014
  7. puteri kasih October 27, 2014
    • Naimah Wahab October 27, 2014
  8. titan October 28, 2014
    • Naimah Wahab October 28, 2014
  9. suri October 28, 2014
    • Naimah Wahab October 28, 2014
  10. suri October 29, 2014

Leave a Reply to puteri kasih Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge