Tips Kesihatan Otak Orang Sangat Sibuk Agar Tidak Stress Sentiasa

Salah satu suplemen untuk orang yang selalu sibuk adalah minyak ikan. Minyak ikan yang terbaik sudah pastilah minyak ikan yang mengandungi Omega-3. Omega-3 boleh diperolehi secara semulajadi di dalam Omega Guard.

 

Kebiasaannya, sebut ajer Omega-3 (komponene asid lemak omega yang terdapat di dalam Omega Guard), orang akan kaitkan dengan perkembangan minda, khasnya untuk kanak-kanak, ye tak?

Tapi tahukah anda yang banyak lagi fungsi Omega Guard ni khasnya untuk orang yang sangat sibuk, selalu buat multitasking seperti mak-mak terutamanya yang bergelar Work At Home Mom (WAHM) ni.

 

Kebaikan Omega Guard Untuk Orang Yang Super Busy

 

Di antara kebaikan ywng bakal diperolehi oleh orang yang sibuk apabila mengambil Omega Guard ini adalah:-

 

1) Meningkatkan GREY MATTER. Grey Matter adalah komponen otak yang utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf-saraf yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

 

 

kebaikan omege guard

 

Makanya, kalau asyk nak rasa sedih jer, memang eloklah sangat amalkan Omega Guard ni ye.

 

2) Dalam satu kajian yang diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter telah membuktikan bahawa masalah disiplin, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak melakukan benda tidak elok ni berkaitan dengan kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

 

Jadi, kalau rasa payah benar nak mendisiplinkan diri, amalkanlah Omega Guard ni tau.

 

3) Journal Biology Phshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yang mengalami tekanan perasaaan mengalami masalah kekurangan Omega-3 dalam otak.

Haaaa…selalu STRESS tak? Kalau memang asyik stress jer, elok sangatlah ambil Omega Guard bersama B Compex secara konsisten,  ye.

4) Tedapat banyak kajian yang mengaitkan dengan kekurangan Omega-3 dengan masalah susah nak mengingati sesuatu yang dipelajari.

Jadi, kalau nak cepat tangkap, cepat ingat, mudah nak faham apa yang dipelajari, Omega Guard jangan tinggal setiap hari ye.

 

Yelah, kita yang meningkat semakin REMAJA ni, terutama mak-mak lah, banyak benar kerja nak buat. Jadi takde masa untuk study lama-lama kan.

Kalau nak jimat masa belajar perkara-perkara baru, sekali dengar atau baca dah faham, elok sangatlah amalkan Omega Guard ni. Takdelah tersangkut berkurun-kurun kat bab yang sama akibat tak faham-faham, ye dok?

 

Untuk pengetahuan kalian juga, masalah mental seperti tekanan perasaan, fidofilia, perasaan agresif, suka buat jenayah, semuanya tu berkaitan dengan kekurangan Omega-3.

 

Jadi, memang Omega Guard ni dah macam satu keperluan. Bukan main nak pilih ke tidak pada zaman yang jenayah tu kalau kita dengar sangat menakutkan.

Dah berkebetulan pulak bulan ni ada promosi Omega Guard beli 7 pada harga 6 botol atau beli 2 botol diskaun 5%, eloklah borong untuk seisi keluarga sebabnya anak seawal 1 tahun pun dah boleh makan Omega Guard ni.

 

Jadilah keluarga yang happy dan bijak sokmo dengan Omega Guard.
Nota: Semua fakta di atas adalah berdasarkan kajian, bukan cakap-cakap kosong atau andaian semata-mata.

 

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

2 Comments

  1. Admin AlatBisnis.Com October 23, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge