Pengalaman Masalah GDM Sewaktu Hamil

Orang yang baru hamil, sedang hamil atau telah melalui pengamalan hamil mesti biasa dengan istilah GDM kan?

Suka sangat saya nak share pengalaman sendiri yang pernah mengidap GDM.

 

 

tips mengandung secara sihat

Bukan sebab happy pun kene GDM ni, tapi semoga pengalaman ni menjadi panduan buat semua wanita hamil dan para bapa yang bakal menimang cahaya mata.

GDM ni adalah diabetes semasa hamil. Bila lepas bersalin, dah takde dah GDM ni.

Tapi, kalau tak kawal, boleh jer kekal sampai lepas bersalin.

Paling teruk, GDM ni boleh beri kesan tidak elok pada baby dalam kandungan tau.

Saya masa anak sulung, pengalaman hamil dan bersalin kat US. Macam tak kene kot GDM.

Sistem dia lain skit. Minum air glukos a.k.a air gula kat sini pun sedap.

Kat sini, air gula pekat keladak…errkk

Bila kene GDM untuk kandungan ke-2, bermulalah merasai pengalaman BSP.

BSP ni senang cerita kene check darah sampai 4 kali sehari sebab nak tengok paras gula dalam darah.

Seharian memang terganggu kerja. Dari pagi sampai malam.

Bukan sekali, berkali-kali dan ulang berhari-hari.

Leceh weh.

Insaf sungguh-sungguh rasa.

Hamil anak ke-3, terus amalkan ESP sebab ESP ni kawal gula dan bagus untuk pengidap diabetes.

Jadi, sudah pastilah sangat menolong nak cegah GDM.

Alhamdulillah, kehamilan ni, saya bebas GDM. Syukur dan happy sangat-sangat.

Walaupun baby saya dah 10 bulan, saya tetap rembat ESP yang promo tinggal sehari bulan lepas.

Sebabnya, terlalu banyak khasiat ESP ni.

Untuk bf, kulit, tenaga, hormon, otak, imuniti malah ESP menjadi asas kepada kesihatan sebabnya kandungan utamanya adalah protein.

Orang lelaki pun, ESP ni bagus untuk fungsi prostat tau.

Tak lupa juga kurembat Vitamin C yang promo last pada bulan yang sama.

Jeles weh orang kulit mulus dan glowing moving bila amalkan ESP dan Vitamin C ni.

 

Nota: Bulan ni promo Omega Guard tau. Elok untuk otak, kolestrol, kulit, kurus dan macam-macam lagi.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge