Pengalaman Saya Guna Produk Penjagaan Kulit Khas Untuk Orang Asia

Guna produk “Kau Puteh” ni boleh bertukar gebu, pinkish, cerah dan terang benderang kulit wajah dalam masa 5 hari!

Guna produk “Kuruih Beno” boleh turunkan berat badan 10 KG dalam masa 10 hari.

Lepas tu berderet-deret orang minta PM minta list harga. Ramai betul yang berminat nak try.

Seram tau tak tengok fenomena macam ni.

Biasanya lah kan, kalau produk untuk cantik dan kurus ni yang beri kesan dalam waktu yang sangat singkat, selalunya ada makhluk asing yang tersembunyi kat dalam tu.

Makhluk asing ni bahan kimia berbahaya lah maksudnya.

Dalam kes produk penjagaan kulit contohnya;

Macam produk pemutih wajah, kalau wajah jadi putih sangat, biasanya ia akan mengandungi merkuri.

Kadang tu, sampai nampak urat hijau atau yang halus-halus pada wajah.

Fuhhh, comel sungguh kan?

Kalau yang nampak pinkish sampai kita pandang pun tak berkelip, biasanya produk tu mengandungi hydroquinone.

Bahan kimia ni berbahaya sangat. Bersifat menghakis.

Mula-mula memang wajah nampak cantik, tapi tak lama lepas tu, mungkin malah biasanya jadi lebih teruk daripada waktu sebelum kita guna produk berkenaan.

Mana tak nyer kan, bila lapisan paling luar kulit kita yang bertindak sebagai pelindung dah menipis atau takde, senanglah kuman nak masuk.

Tu pasal wajah boleh bertukar kepada yang sangat menakutkan.

Dah takde pendinding kan, jadi kuman, bakteria dan segala macam jangkitan mudah nak menempel dan masuk ke dalam tubuh kita.

Tu lah pasal, ada yang memang sampai tahap mengancam nyawa tau.

Jadi, berhati-hatilah dalam memilih produk kecantikan ni.

Untuk akak, akak sekarang dah pilih rangkaian penjagaan wajah Nutriwhite.

 

tips hilangkan jerawat jeragat dan parut pada wajah

Kalau nak tahu cara guna Set Lengkap Penjagaan Kulit Wajah Nutriwhite ni, boleh rujuk gambar di bawah:-

 

 

tips hilangkan jerawat jeragat dan parut pada wajah

 

Nutriwhite ni memang direka khas untuk kulit orang-orang Asia macam kita ni.

Memang dah lama akak tak pakai pencuci muka sejak pernah guna produk luar negara tapi macam kureng skit serta lepas tersilap pilih produk yang walaupun glamer.

Habis muka naik jerawat. Jerawat yang ada nanah lagi.

Seksa tau muka penuh jerawat nih.

 

|Baca juga 8 Tips Kawal Jerawat Agar Muka Tidak Jadi Macam Gunung Berapi Nak Meletup

 

Memang best sangat pakai Nutriwhite ni. Tahan lama pulak tu. Terasa sangat jimat.

Macam pencuci Nutriwhite ni, guna sampai 10 bulan.

Penyegar dia ni ntah bila la nak habis.

Make up Removal pun banyak sangat lagi. Walaupun akak tak ber make up, tapi guna dia untuk nyahkan kulit mati, blackheads, whiteheads dan sebagainyalah.

Satu lagi yang akak guna adalah UV Protector atau nama dia ikut IC ialah Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 (haisshhh, panjang bebenor namanya…hihi). Tujuannya supaya terlindung dari sinaran uv sang mentari.

Sinar matahari kan memang mempercepatkan lagi proses kerosakan kulit. Almaklumlah, semakin muda ni, lagilah nak kene jaga lebih sikit kulit muka ni:P

Tu lah pasal muka akak sekarang dah jadi macam ni:-

 

 

tips hilangkan jerawat jeragat dan parut pada wajah

 

Ekekekeksss….gurau jer. Memang lah Dato Siti Nurhaliza ni sangat sweet dan gebu mulus. Memang geram dan terliur jer tengok kulit dia yang sungguh flawless kan kan?

Tapi, sejak akak guna Nutriwhite ni, memang akak sangat berpuas hati.

Tiada kebimbangan langsung dah pasal bahan-bahan dia ni selamat ke tidak, berkesan ke tidak.

Dah memang yang hasilkan produk ni bukan calang-calang orang. Saintis yang at least ada PhD tau.

Yang penting, mestilah 100% bahan semulajadi.

Maknanya nak bagitau, akak memang yakin sangat dengan rangkaian produk penjagaan kulit wajah Nutriwhite Shaklee ni.

 

Nak try juga Set Lengkap Nutriwhite?

 

Kalau nak buat order sendiri secara online, boleh klik jer ikon kat bawah ni:-

 

 

cara buat pembelian vivix online

 

Kalau nak akak tolong orderkan, boleh whatapps 019-937 7380 atau klik terus pada pautan  https://goo.gl/JXQ3bC.

Nak tanya apa-apa atau nak dapat penjimatan lebih hebat, whatapps akak juga ye 🙂

 

Semoga dengan menggunakan produk Nutriwhite yang semulajadi ni, segala masalah kulit kusam, tak bermaya, jerawat, jeragat, blackhead, whitehead, liang pori terbuka dan sebagainya akan dapat diatasi dengan riang gembira. 🙂

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

2 Comments

  1. Azwan April 7, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge