PTS6; Kesihatan Anak Kecil Adalah Keutamaa

Sebenarnya kan, kalau kita nak jaga kesihatan ni, bukan sahaja melibatkan apa yang kita makan, termasuklah suplemen, tapi ianya turut melibatkan bahan pencuci.
.
Bahan pencuci ni yang ada kat rumahlah seperti pencuci pinggan, rumah serta pakaian.
.
Barang kegunaan harian kita ni lah.

Kalau perasan, kebanyakan anak kecil termasuk bayi ramai yang terkena eczema.
.
Selama ni kita duk fikirkan eczema tu disebabkan elergik terhadap makanan tertentu. Sedangkan tanpa kita sedari yang bahan pencuci turut menjadi antara penyumbang kepada masalah eczema.
.
Malah, turut memburukkan lagi keadaan eczema sedia ada.
.
Ini kerana, kebanyakan pencuci atau sabun yang terdapat di pasaran mempunyai bahan kimia berbahaya. Biasanya ia akan merengsakan serta menyebabkan kulit menjadi kering, menggelupas, malah merekah dan luka-luka.
.
Saya sendiri, bila terlalu lama terdedah kepada pencuci pinggan mangkuk biasa, memang kepedihan serta kekeringanlah tangan jadinya.
.
Dalam seminggu dua beralih kepada Shaklee Dishwash, Alhamdulillah, kulit tangan beransur pulih.
.
Ni belum cerita lagi berkenaan pencuci serbaguna Basic H. Memang best.
.
Sangat berkesan bila saya buat tanggalkan dakwat pen yang diconteng pada sofa oleh anak kreatif saya. Memang hilang sungguh.

Buat cuci lantai, kipas, kabinet dan macam-macam lagilah.
.
Best lagi tu bila dapat jadi penghalau semut.
.
Kalau pencuci pakaian plak, memang saya beli khas 1 kotak untuk baby. Kulit baby kan sangat sensitif, kalau ada masalah akibat terkena bahan kimia yang ntah apa-apa, kita pulak yang menyesal tak sudah.
.
Pencuci baju ni tak berbau tapi yang bestnya tu, takkan menyebabkan bau hapak kalau baju agak lama terperap dalam mesin basuh.
.
Tapi, kalau nak juga bau wangi, boleh tambah softener.
.
Di samping set pencuci yang bebas bahan kimia, selamat untuk bumi, pencuci ni semua tahan lama.
.
Contohnya sabun basuh baju ni, baby dah 7 bulan, separuh kotak pun macam tak habis-habis lagi. Start guna daripada baby baru lahir lah.
.
Lama sungguh tempoh penggunaanya. Jimat pun jimat. Memang berbaloi dan bernilai dengan wang kita.

 

tips-penjagaan-kebersihan-dan-kesihatan-rumah

 

#tsunamishaklee

#8cellent

#daretodreams

#myliferia

#bisnesdarirumah

#whatapps_0199377380

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge