Resipi Smoothie Mangga Sedap & Sihat

Mulakan hari dengan penuh tenaga, kelazatan dan penuh sihat. Baru sepanjang hari ceria sokmo.

Jom try resipi smoothie mangga yang sihat, guna sukatan yang mudah dan semestinya lazat berkhasiat.

 

resipi smoothie mangga

Bahan-bahan Smoothie Mangga


– 1 – 1 1/2 mug buah mangga
– 1 mug susu segar
– 1/2 mug ais
– 1/2 mug air sejuk jika perlu
– 2 sudu besar ESP
– 2 sudu besar Meal Shake
– 3-4 sudu besar plain yogurt

Cara Menyediakan Smoothie Mangga


– Kisar semua bahan dalam blender
– Zaaasss, siap dan boleh dihidangkan

Mudah jer ni, pakai mug jer. Ala campak-campak gitu. Bukan Naimah Wahab ler kalau resepi tak mudah….hahaha

 

Tapi ada kalanya, try jugak resipi yang renyah atau agak komplikated. Kalau bebudak ni suka makan, memang puas hati sangat. Kalau incik suami pun suka resipi baru tu, pun terangat lah mamanyer 😛

Berbalik kepada smoothie mangga ni, memang sangat sihat bila tambah ESP untuk keperluan protein harian dan Meal Shake sebagai multivitamin.

Anak-anak suka tau, cam aiskrim pun ye rasa dia.

Tak dan buat harini, boleh jadikan resipi hujung minggu esok!

Happy trying naih😉

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge