Tips Atasi Keletihan Melampau Travel Dengan Kapal Terbang

Apabila melibatkan perjalanan yang jauh apabila travel atau outstation terutamanya yang melangkau negeri, apatahlagi negara, kita lebih selesa memilih kapal terbang. Cuma pada sesetengah orang, apabila travel dengan kapal terbang ni, walaupun sekejap, letihnya tu melampau-lampau.

 

Sihat bertenaga semasa dan selepas travel dengan kapal terbang

 

 

Tips Kurangkan Keletihan & Kelesuan Apabila Travel Dengan Kapal Terbang

1) Perlu menjaga kesihatan agar tubuh badan kita sentiasa fit, sihat, dengupan jantung dan tekanan darah berada pada paras yang normal. kalau tak, nanti bertambah tidak sihatlah kita.

2) Seboleh-bolehnya elakkan diri daripada terkenan selsema sebelum menaiki kapal terbang. Kalaupun ada sinus, pastikan tiada sebarang jangkitan sewaktu dah bersiap-sedia nak terbang tu. Sebebnya bukan sahaja buat kita rasa tak selesa, tapi gegendang pun boleh pecah tau! Serammmm!

3) Minum air dengan kerap sepanjang penerbangan agar badan kekal terhidrat.

4) Mengambil suplemen bagi menampung kekurangan nutrisi. Badan yang tidak cukup nutrisi akan mudah diserang penyakit dan menjadi lemah.

Suplemen yang boleh diambil seperti Puan Lyna Noh yang dikongsikan sebelum ini hingga tak perlu MC lagi setiap kali travel ialah:-

  • VitaLea – kaya dengan iron (zat besi) yang merupakan sumber utama yang sangat sinonim dengan gelaran energy booster di samping sebagai multivitamin yang menampung keperluan zat tubuh kita

 

  • B Complex – membantu penghadaman dengan bantu menukarkan protein, karbohidrat dan lemak kepada tenaga. Ini sekaligus mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan.

 

  • Vita-C – menyokong segala proses di dalam badan. Kekurangan Vitamin C akan menyebabkan seseorang itu mengalami serta kelihatan letih, moyok dan lesu.

 

  • CoQ Health – CoQ adalah bahan semulajadi di dalam tubuh yang diperlukan untuk menghasilkan tenaga. Namun faktor usia yang meningkat menyebabkan penghasilannya berkurangan. CoQ10 boleh didapati di dalam mitokondria dan paling banyak dalam sel aktif seperti jantung dan otot.

 

Sebab itulah, kalau kita rasa keletihan atau kelesuan yang kita hadapi setiap kali travel tu tak pergi-pergi, apa kata amalkan semua tips kat atas ni. Nanti kalau dah cergas dan bertenaga sokmo, jangan tak ingat nak balik Malaysia pulak ye…hehehe

 

 

 Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

10 Comments

  1. rahimah July 7, 2015
    • Naimah Wahab July 10, 2015
  2. titan July 8, 2015
    • Naimah Wahab July 10, 2015
  3. Scdha Sein (SS) July 8, 2015
  4. Deanna Morni July 28, 2015
    • Naimah Wahab July 29, 2015
  5. qasehnya rania July 30, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge